Fitness-naisen kotoa löydettiin läjä kovaa dopingia – Stephanie, 30, koki "nöyryytyksen"

Australialaisen fitness-kilpailijan ja -vaikuttajan Stephanie Kalmsin kotoa löydettiin ratsiassa suuri joukko eri steroideja. Tapausta käsiteltiin tuoreeltaan oikeudessa.

Seven News raportoi, että Kalmsin kotiin tehtiin viime syyskuussa ratsia, jossa löydettiin steroideja, kuten klenbuterolia, oksandrolonia, oksimetolonia ja testosteronia – kovaa dopingia. Kansainvälisen kehonrakennus- ja fitnessliiton IFBB:n bikini fitness -kilpailuissa lavalle noussut urheilija ja personal trainer Kalms oli toimittanut aineita asiakkailleen, joista osa oli ammattikehonrakentajia.

Myös podcast-juontajana toiminut Kalms, 30, myönsi keskiviikkona Brisbanen käräjäoikeudessa syyllisyytensä seitsemän vaarallisen aineen toimittamiseen ja yhdeksän vaarallisen aineen hallussapitoon. Nainen oli toimittanut aineita 11 kuukauden ajan ennen ratsiaa.

Kalms sai 10 000 dollarin sakon ja 100 tuntia yhdyskuntapalvelua. Hänet määrättiin myös 12 kuukauden koeajalle, jonka rikkomisesta hän voi saada 12 kuukauden vankeustuomion.

"Rangaistus on jo tullut"

Millä uusilla työkaluilla narautetaan urheilun dopingin käyttäjät? 6:21
Sokeripala uima-altaassa – suomalaisasiantuntijalta pelottava linjaus dopinghuijareille.

Oikeudessa todettiin, että Kalms ei hyötynyt steroidien myynnistä. Tuomari Paul Smithin mukaan steroidien välittäminen oli "luonteeltaan enemmän ystävien kanssa jakamista".

– Varsinaista voittoa ei tullut, Smith sanoi.

Kalms joutui takuitaan koskevien ehtojen myötä luovuttamaan passinsa. Hän ei voinut näin matkustaa Dubaihin, jossa hänellä oli "liiketoimintaintressejä" eikä Yhdysvaltoihin, jossa hän olisi kilpaillut. 

Tuomari Smithin mukaan Kalms koki lisäksi "nöyryytyksen", kun syytteet julkistettiin. Hän mainitsi Kalmsin muun muassa menettäneen asiakkaita, ja urheilija välttikin vankilaan joutumisen.

– Rangaistus on jo tullut. On ollut julkisuutta, joka on vaikuttanut liiketoimintaasi.

– Et ole voinut mennä Dubaihin. On arvioitu, että olet menettänyt noin 100 000 dollaria.

Smith myös sanoi, ettei Kalms pysty jatkamaan uraansa ammattiurheilijana.

Lue myös:

    Uusimmat