Mainos

Miesjärjestö: Hallituksen tukilinjaukset hajottavat perheitä

Hallituksen kaavailut kodinhoidon tuen puolittamisesta molempien vanhempien kesken saa kritiikkiä miesten asioita ajavalta järjestöltä. Hallitus haluaa patistella naisia töihin varaamalla osan kodinhoidon tukikaudesta isälle.

Miessakit ry:n toiminnanjohtaja Timo Timperin mielestä hallitus tulee tarpeettomasti puolisoiden väliin kertomaan, miten perheet asiat pitäisi järjestää.

– Meidän yhteiskuntamme suurin ongelma on, että pariskunnat eroavat ja perheet hajoavat. Erojen kerrannaisvaikutukset heijastuvat moneen asiaan, mm. nuorten syrjäytymiseen, Timperi muistuttaa.

Hänen mielestään hallituksen pitäisi toteuttaa vanhempia yhdistäviä hankkeita.

– Kodinhoidontuen jakamisessa on väärä tausta-ajatus. Tuen pitää olla perhekohtainen ja tulisi luottaa perheen omaan kykyyn tehdä oikeita ratkaisuja. Hallituksen linjaus vahvistaa vääränlaiseen yksilökeskeisyyteen hairahtanutta yhteiskuntaa. Tällaisella ajattelulla on vaikutusta perheiden hajoamiseen.

Timperi uskoo, että päivähoidon tuen puolittaminen ei selity taloudellisilla vaan tasa-arvoon liittyvillä perusteilla.

– En usko, että tällä on kummempaa taloudellista merkitystä, vaan kyse on tasa-arvopolitiikasta. Naiset ja miehet ovat yhtä arvokkaita ja heidän yhteistyötään tulee vahvistaa. Tällainen tasa-arvoisuuden varjolla tapahtuva pakottaminen ei tee hyvää naisille eikä miehille.

Timperille kelpaa kajoaminen subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen.

– Minusta se on ihan hyväksyttävä ajatus. Jos vanhempi on kotona, hänen kannattaa pitää lapsi lähellään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.