HIFK julkisti päävalmentajansa – iso rykelmä tähtiä jättää seuran

Helsingin IFK:n kahteen perättäiseen jääkiekon naisten Suomen mestaruuteen luotsannut Saara Niemi jatkaa seuran päävalmentajana. Lisäksi HIFK julkisti vinon pinon kovia pelaajia, jotka jättävät seuran.

Saara Niemi on solminut HIFK:n kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Hän on aloittamassa jo seitsemännen kautensa seuran päävalmentajana. Vyöllä on kaksi perättäistä Suomen mestaruutta.

– Vuodet ovat menneet todella nopeasti ja haluan kiittää seuraa luottamuksesta. Tämä on itselleni ehdottomasti paras paikka jatkaa ja kehittyä edelleen valmentajan työssä. Takana on upeita vuosia ja olemme menneet eteenpäin eri osa-alueella, Niemi sanoi tiedotteessa.

– Pystymme todistetusti kehittämään pelaajia. Kolme viime kauden joukkueen pelaajaa solmi ammattilaissopimuksen ulkomaille. Lisäksi kaksi pelaajaa sai yliopistostipendin Pohjois-Amerikkaan. Ne ovat vertaansa vailla olevia kokemuksia.

HIFK:n tuoreesta julkistuksesta käy ilmi, että pelaajisto myllääntyy suuresti uusiksi. 

Lähtijöinä ovat hyökkääjistä Naisten Liigan pistepörssin kahtena vuonna putkeen voittanut tshekkitähti Michaela Pejzlova, kapteeni Karoliina Rantamäki, Suomen maajoukkueen vakiokasvot Sanni Vanhanen ja Julia Liikala, ranskalainen Clara Rozier sekä Mikaela Saukkonen.

Mestariseuran jättää myös maajoukkuepuolustaja Siiri Yrjölä ja lisäksi maalivahtiosasto uusiutuu, kun Kiia Lahtinen ja Emmi Laitajärvi poistuvat riveistä.

Lue myös:

    Uusimmat