Nainen, tiedätkö, millä perusteella valitset miehen?

Rakkaus kiehtoo tavallisten tallaajien lisäksi tiedemiehiä. Lue tutkimusten osoittamat kiinnostavat faktat kumppanin valinnasta.

Kumppanin valinta on monimutkainen asia, joka perustuu pitkälti biologiaan. Tunnistatko itsestäsi näiden tekijöiden vaikutukset?

Ehkäisypillerit vaikuttavat parin valintaan. Ne muuttavat hormonitasoja ja ohjaavat sitä, millaiset miehet naisia vetävät puoleensa. Pillereitä syövät naiset kiinnostuvat todennäköisemmin miehistä, joilla on selvästi maskuliiniset piirteet. Ne tunnetusti viittaavat korkeisiin testosteronitasoihin, aggressiiviseen käytökseen ja jopa keskimääräistä korkeampiin avioerolukuihin.

Naiset etsivät isänsä kaltaisia miehiä. Vanha uskomus ei ole aivan tuulesta temmattu. Tutkimuksen mukaan naiset nimittäin tapailevat mielellään miehiä, jotka tuoksuvat samalle kuin heidän isänsä.

Sormet kertovat miehen kyvyistä. Jos nimetön sormi on pitempi kuin etusormi, mies on altistunut kohdussa ollessaan keskimääräistä korkeammalle testosteronipitoisuudelle. Tällaiset miehet ovat usein loogisia, päättäväisiä ja kunnianhimoisia.

Jännitys yhdistää pareja. Jos siis haluaa muodostaa toisen kanssa välittömän yhteyden, kannattaa tehdä treffeillä jotakin hurjaa, kuten mennä huvipuistoon tai katsoa kauhuelokuvaa. Adrenaliini kasvattaa kiinnostusta kumppaniehdokasta kohtaan, koska jännittävän tilanteen aiheuttama innostus tarttuu.

Persoonallisuudet voivat suhteessa muuttua toistensa kaltaisiksi. Arkipäivän havaintoa tukee tutkimusta, jossa selvitettiin vuoden yhdessä asuneiden pariskuntien ja kämppäkaverusten reagointia elokuvaan. Vahvempi osapuoli muutti heikomman osapuolen persoonallisuutta enemmän kuin päinvastoin.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat