Nainen paljastaa, kuinka pani pisteen jojo-laihduttamiselle ja saavutti unelmavartalon

9:11

Huippukuntoon itsensä treenanneesta Katie Dunlopista ei heti uskoisi, että nainen on kamppaillut vuosia painonsa kanssa. Hän lopetti jojo-laihduttamisen löydettyään hyvältä tuntuvia terveellisiä elämäntapoja sekä rakastamalla itseään.

Videolla lääkäri ja kehopositiivisuusaktivisti keskustelevat, miten lihavuudesta tulisi puhua.

Yli 220 000 seuraajaa Instagramissa inspiroiva Katie Dunlop kertoo Health-lehden haastattelussa, että hänen painonsa jojoili monen muun laihduttajan tavoin.

Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä Dunlop uskoi, että aineenvaihduntaan vaikuttava sairaus estäisi häntä ikinä saavuttamasta terveyteen liittyviä tavoitteitaan.

Pian korkeakouluopintojensa jälkeen Dunlop huomasi painavansa enemmän kuin koskaan. Pikadieetit eivät nopeaan laihdutukseen eivät toimineet. Dunlopin oli ryhdyttävä toteuttamaan terveellisiä elämäntapoja, joita hän jaksaisi noudattaa pitkäjänteisesti.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Ensimmäinen askel: eroon vaa’asta

Ensimmäinen teko tervettä kehoa ja mieltä kohtaan oli hyväksyä, ettei terveyteen pyrkiminen aina tarkoita laihtumista.

– Hankkiuduin eroon vaa’astani, Dunlop sanoo.

Numeroiden sijaan oli aika keskittyä tuntemuksiin omasta hyvinvoinnistaan. Se oli aluksi vaikeaa – Dunlop toteaa painon olevan naisten maailmassa liian korkealle arvotettu.

Toinen askel: miellyttävää liikuntaa

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jotta terveelliset elämäntavat tulisivat jäädäkseen, Dunlop päätti etsiä liikuntamuotoja, joista oikeasti nauttii. Dunlopin kohdalla se tarkoitti kuntosaliharrastusta.

Kuntosalin lisäksi Dunlop nauttii joogasta sekä balettia ja pilatesta yhdistelevästä barresta. Kuntoaan hän pitää yllään myös HIIT-treenillä.

– Urheilen viidestä kuuteen kertaa viikossa. Tavallisesti kolme treenikerroista on voimaharjoituksia sekä kehonhuoltoa ja kaksi tai kolme aerobista treeniä, kuten HIIT-treeniä tai juoksua, Dunlop kertoo.

Kolmas askel: tasapainoinen ruokavalio

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Dunlop innostui lopulta kuntoilusta niin, että ryhtyi personal traineriksi. Koulutuksen yhteydessä hän sai paljon hyödyllistä tietoa ravitsemuksesta ja ymmärsi, miksi hänen painonsa oli aiemmin jojoillut.

Dunlop alkoi ladata lautaselleen vähärasvaista proteiinia, terveellisiä rasvoja ja tuoreita vihanneksia viidestä kuuteen kertaa päivässä. Dunlop pyrkii valmistelemaan itselleen valmiiksi lounaita ja pitämään mukanaan proteiinipitoisia välipaloja, kuten pähkinöitä.

Muutokset auttoivat naista tiristämään painostaan 20 kiloa. Lisäksi kilpirauhasen vajaatoiminnan sivuoireet – kuten päänsärky sekä väsymys – vähenivät.

Neljäs askel: kehopositiivisuus ja itsensä rakastaminen

Jojoilusta päästyään Dunlop on päässyt eroon myös epävarmuudestaan.

Kehon muutokset tuntuivat Dunlopista suurilta saavutuksilta, jotka ruokkivat myönteistä kehonkuvaa sekä itsetuntoa. Hän pitää hyvää tunnetta yllä muistuttamalla itseään jatkuvasti, että vahvuus ja hyvä olo ovat vaa’an lukemaa tärkeämpiä.

– Itseasiassa painan nyt enemmän kuin hoikimmillani, mutta näytän timmimmältä. –– Vaaka on vain pieni osa koko kuvaa, Dunlop sanoo.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja