Vauhdita laihtumista: Kuusi proteiinipitoista välipalaa

kananmuna raejuusto proteiini
Kananmuna ja raejuusto sisältävät runsaasti proteiinia. Shutterstock

Proteiinipitoiset välipalat pitävät nälän loitolla pidempään.

Riittävä proteiininsaanti on tärkeää etenkin silloin, kun haluaa pudottaa painoa menettämättä lihasmassaa.

Hiilihydraattipitoiset välipalat siirtävät nälkää vain hetkeksi, ja pian tekee mieli syödä lisää. Välipalaksi kannattaakin nauttia jotain proteiinipitoista, jolloin kylläisyyden tunne jatkuu pidempään ja turha napostelu vähenee.

Välipalapatukan sijaan kannattaa kokeilla vaikkapa näitä eväitä.

Kananmuna

Kovaksi keitetty kananmuna säilyy useita tunteja huoneenlämmössä, joten sellainen on helppo pakata evääksi silloinkin, kun jääkaappia ei ole käytettävissä. Kananmunassa on hyvää proteiinia sekä ravitsevia rasvoja, jotka pitävät kylläisenä pitkään.

Pähkinät

Pähkinöissä on runsaasti proteiinia, kuituja ja hyviä rasvoja. Pieni kourallinen riittää taltuttamaan nälän pidemmäksikin aikaa, joten aina on hyvä olla pähkinäpussi mukana käsilaukussa tai työpöydän laatikossa.

Raejuusto

Rasvaton raejuusto on erinomainen valinta välipalaksi. Raejuustossa on runsaasti proteiinia sekä kalsiumia, ja se tekee hyvää myös ruoansulatukselle.

Raejuuston sekaan voi halutessaan lisätä porkkanaraastetta tai hedelmäpaloja, jos välipalaan haluaa vaihtelua.

Rahka

Maustamattomassa rahkassa on vain vähän hiilihydraatteja, mutta todella paljon proteiinia. Siksi se sopiikin erinomaisesti urheilijan välipalaksi. Rahka ja muut maustamattomat maitotuotteet pitävät nälkää nostamatta verensokeria liikaa, joten turhat mieliteotkin pysyvät pidempään loitolla.

Lisämakua rahkaan saa esimerkiksi marjoista, joissa on runsaasti vitamiineja ja kuitua, mutta vain vähän sokereita.

Chia-vanukas

Chia-siemenistä tehty vanukas sisältää terveellisiä omega 3 -rasvahappoja, jotka vähentävät tulehduksia. Chia-vanukas auttaa myös pitämään insuliinitasot maltillisina, jolloin napostelun tarve vähenee.

Sellaisenaan chia-vanukas ei maistu juuri miltään, joten sen voi valmistaa esimerkiksi kookosmaitoon tai sokeroimattomaan mehuun. Chia-vanukasta voi sekoittaa myös smoothieen.

Paprika ja hummus

Paprika on loistava välipala, sillä se sisältää kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, mutta ei läheskään niin paljon sokeria tai hiilihydraatteja.

Paprika ei kuitenkaan pidä kovinkaan kauaa nälkää eikä sisällä proteiinia, joten sitä kannattaa dipata kikherneistä tehtyyn proteiinipitoiseen hummustahnaan. Paprikasuikaleet ja hummustahna sopii mainiosti myös iltapalaksi tai naposteltavaksi sipsien sijaan.

***

0:36

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja