Mainos

Nainen, osaatko pestä alapääsi? Älä tee yleisiä virheitä

Tiedätkö, miten intiimialueet tulisi oikeaoppisesti pestä? Tai kuinka niitä ei tulisi pestä?

Tiedätkin jo, ettei intiimialueita tulisi pestä liikaa – mutta mikä on liikaa? Entäpä varta vasten intiimialueille suunnatut pesunesteet, kannattaako niitä käyttää?

Glamourin haastattelema gynekologi Nancy Herta Michiganin yliopistosta kertoo, että vagina on melkoisen hyvä puhdistamaan itse itsenstä, yksinkertaisesti siitä syystä, että kyseisen intiimialueen pH on matala. Tämä estää huonon bakteerin kasvun.

Hertan mukaan on pienestä kiinni, että vagina pysyy epämiellyttävänä ympäristönä bakteereille. Jos peset aluetta aineilla, jotka muuttavat pH-arvoa, saatat siis samalla edistää bakteerien liikakasvua. Toisin sanoen: pysyttele suosiolla erossa suihkugeeleistä.

Mutta entäpä tuotteet, joita erityisesti mainostetaan intiimialueiden pesuun sopivaksi? Hertan mukaan on parempi pysytellä niistäkin erossa. Sen sijaan voit käyttää hellävaraista saippuaa alapään pesussa, kunhan muistat taputella alueen kuivaksi pyyhkellä. Varmista, että alue on kuivunut kokonaan ennen kuin laitat alusvaatteet päälle, sillä ylimääräinen kosteus voi johtaa hiivatulehdukseen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lähde: Glamour

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.