Nainen laihdutti kymmeniä kiloja – paljastaa, mitkä kaksi oleellista asiaa auttoivat: "Se toimii minulla"

1:06
Videon kuvat muistuttavat, ettei painonumeroa kannata liikaa tuijottaa. Ihminen voi esimerkiksi näyttää hoikemmalta liikunnan myötä, vaikkei olekaan laihtunut.

Liz on nainen, joka jakoi varsin pysäyttävän kuvan muutoksestaan neljän vuoden ajalta. Kuvien välillä on lähes seitsemänkymmentä kiloa.

Yhdysvaltojen Bostonissa asuva Liz Rock, 29, kertoo elämäntapamuutoksestaan Women's Healthille.

Liz kertoo elämäntapamuutoksen saaneen alkunsa vuonna 2015, kun hänen mummonsa kuoli.

– Hänen poismenonsa sai minut tajuamaan, mitä tarvitsin elääkseni ja tullakseni parhaaksi versioksi itsestäni, Liz kirjoittaa.  

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Juoksusta ja mealpreppauksesta tuli osa elämää

Liz sanoo aloittaneensa elämäntapamuutoksensa kuntosaliharjoitelulla ja pyrkineensä käymään salilla kolme kertaa viikossa. Sitten hänen ystävänsä kysyi häntä osallistumaan triathlon-kilpailuun. Juoksu osoittautui Lizille vaikeimmaksi osuudeksi, joten hän alkoi treenata sitä enemmän. Juoksusta tulikin lopulta hänelle yksi tärkein osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

Pikkuhiljaa Lizin paino alkoi pudota, askel askeleelta ja kilo kilolta. 

Liz vannoo myös mealpreppauksen eli ruokien etukäteen valmistuksen nimeen. 

– Kun mealpreppaan, syön samoja aterioita viiden päivän ajan, ja se toimii minulla, nainen kertoo Instagram-päivityksensä yhteydessä.


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Painonpudotus ei ole parannuskeino mielen haavoihin

Liz kertoo olleensa aiemmin naiivi ajattelussaan. Hän oletti, että painonpudotus poistaisi mielen epävarmuudet ja muut haasteet. Niin ei kuitenkaan käynyt. Kaiken painonpudotuksen jälkeen hän sanoo, että mielen taistelu on edelleen käynnissä. 

Seuraavaksi Liz aikookin hakeutua terapeutin puheille, jotta saisi mielen solmutkin alkamaan. Niistä kun paino-ongelmatkin alun perin johtuivat. 

Iho venyi ja nyt nahka roikkuu, mutta ei haittaa!

Liz on lisäksi rehellinen painonpudotukseen liittyvistä varjopuolista. Huomattavasti nykyistä suuremmat mitat venyttivät hänen ihoaan ja laihdutuksen myötä hänelle jäi roikkuvaa nahkaa. Nainen ei kuitenkaan häpeä itseään.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Liz rohkaisee muitakin painonpudotukseen, jos sellainen on tarpeen. 

– Olen pudottanut 68–77 kiloa, mutta työ on vielä kesken. Haluan naisten tietävän, että painonpudotus on mahdollista. Haluan naisten myös tietävän, että olipa koko mikä hyvänsä, he ovat kauniita ja sen arvoisia. Luku vaa'alla ei määritä meitä. Niin mielen kuin kehon hyvinvointi pitäisi olla oikea tavoite, Liz rohkaisee. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja