Nainen kertoi, ettei halua lapsia – joutui järjettömän someraivon kohteeksi

Kun Holly Brockwell sanoi julkisesti, ettei aio koskaan hankkia lapsia, hän arvasi saavansa kriittisiä kommentteja sosiaalisessa mediassa. Kritiikin määrää ja ilkeyttä hän ei kuitenkaan osannut aavistaa, kertoo BBC.

29-vuotias Holly Brockwell kertoi viikonloppuna BBC:n haastattelussa, ettei lastenhankinta kiinnosta häntä millään tasolla, minkä takia hän olikin päättänyt hankkia sterilisaation. 

Ihmiset reagoivat lukemaansa artikkeliin välittömästi ja alkoivat pommittaa Brockwellia. Viestejä sateli niin Brockwellin sähköpostiin kuin Facebook-, Instagram- ja Twitter-tileillekin. Monet viesteistä olivat kannustavia, mutta niiden joukossa oli myös negatiivisia kommentteja, eivätkä viestit pysyneet lähellekään asiallisina.

Brockwell sai kuulla samoja lauseita, joita hän oli kuullut jo monta kertaa aiemmin. Naista haukuttiin itsekkääksi, ja hänen uskottiin muuttavan vielä mieltään asiassa. Joku sanoi, että julkisen terveydenhuollon tulisi käyttää rahat sairaiden lasten hoitoon, ei Brockwellin sterilisaatioon. Sitten tulivat rajummat väitteet.

– Ihmiset sanoivat, että on vain hyvä, etten aio lisääntyä, ettei maailmaan tule lisää kaltaisiani ihmisiä. He myös väittivät, että tarvitsen psykologista apua.

– Joku mies ilmoitti, ettei koskaan harrastaisi seksiä kanssani, tosin hänen ilmaisutapansa oli paljon epäkohteliaampi. Jotkut taas sanoivat, että minun tulisi pysyä selibaatissa, se olisi oikea ratkaisu.

Trollit eivät saa voittaa

Joukossa oli Brockwellin mukaan myös paljon pahempia viestejä, sellaisia, mitä Brockwell ei ikinä lähettäisi kenellekään, oli tämä tehnyt elämässä mitä hyvänsä. 

Brockwell pyörittää itsekin nettisivustoa, joten nainen on tottunut provosointiin ja niin sanottuun trollaukseen. Silti hän sanoo järkyttyneensä saamistaan viesteistä.

– Viestit olivat niin ilkeitä ja henkilökohtaisia. Ne käsittelivät minua ja uraani ja asioita, jotka eivät liity mitenkään siihen, että olen päättänyt olla vapaaehtoisesti lapseton.  

Brockwell ei pystynyt sivuuttamaan asiattomia viestejä ja lopetti hetkeksi Twitterin käytön. Nyt hän on kuitenkin jo palannut sosiaaliseen mediaan. Omien sanojensa mukaan hän ei halua antaa trollien voittaa.  

Lähde: BBC

4:43

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja