Näin vappua juhlitaan eri puolilla Suomea – koronavirus tyhjensi kadut ja kylänraitit: Mutta nähdäänkö vielä Pohjanmaalla öinen kortteliralli?

Näin vappua juhlitaan eri puolilla Suomea – viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä juhlimaan etänä 5:57

Vapunvietto näyttää tänä vuonna huomattavasti erilaiselta, mihin normaalisti on totuttu. MTV Uutisten toimittajat Outi Airola ja Joni Piirainen jalkautuivat Kokkolaan ja Turkuun katsomaan paikkakuntien vapputunnelmat.

Hallituksen linjauksesta kaikki yli kymmenen henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä myös ulkotiloissa. Vappu on kuitenkin totutusti isojen joukkokokoontumisten aikaa, joten virkavalta on valmistautunut valvomaan.

– Täällä Pohjanmaalla poliisi valvoo ainakin mahdollisia korttelirallia, jossa autot kokoontuvat suurina joukkoina huoltoasemien pihaan, kertoo Kokkolan toimittajamme Outi Airola.

Tällä hetkellä Kokkolassa sekä Turussa näyttää kuitenkin olevan rauhallista, eikä ihmisiä näy juurikaan kaduilla.

Ympäri Suomea useita vappuun kuuluvia tapahtumia toteutetaan tällä kertaa virtuaalisesti tai muuten internetin välityksellä. Turussa perinteinen vappuaaton lippukulkue näytettiin sosiaalisessa mediassa.

Ihmiset ovat keksineet uudenlaisia tempauksia tänä vuonna. Turussa opiskelijat kehittelivät muun muassa haalaritempauksen.

Ylhäällä olevalta videolta selviää, mitä haalaritempaus tarkoittaa ja miltä näiden kaupunkien vappuaatto näyttää tällä hetkellä!

Lue myös:

    Uusimmat