Näin teet valkean joulun

Saattaa olla, ettei lumi tänä vuonna yllä koko maahan, ja joulusta näyttäisi tulevan musta ainakin eteläisimmässä Suomessa. Näillä helpoilla nikseillä saat luotua valkean joulun tuntua ja häivytettyä ikkunan takaista pimeää.

Piimän avulla voit loihtia talvista maisemaa ikkunoihin helposti ja ekologisesti. Lisäksi piimä peseytyy helposti pois. Piimällä voit taiteilla ikkunaan lumihankia tai koristekuvioita. Äläkä huolestu – piimä ei kuivuessaan haise yhtään miltään. Tarvitset vain piimää, purkin, vaahtomuovisienen, -siveltimen tai telan ja halutessasi sabluunoita.

Kaada piimää lasiin. Kasta sieni piimään ja vedä ylimääräinen piimä lasin reunaan. Töpöttele piimä ikkunaan. Ohut kerros kuivuu nopeasti ja päästää päivänvalon läpi.

Voit myös taiteilla lumitähtiä tai muita koristeita joko vapaalla kädellä tai sabluunoiden avulla. Askarte sabluunoita esimerkiksi piirtoheitinkalvoista tai muovitaskuista. Piirrä malli paperille, teippaa paperi muovin päälle ja leikkaa. Asettele sabluuna ikkunaan ja töpöttele piimäsienellä.

Tee pitsireunukset puutikun tai korvapuikon avulla.

Mikäli ikkunoiden piimääminen ei houkuta, pidä musta maisema ikkunan ulkopuolella valojen avulla. Laita ikkunalasien väliin esimerkiksi led-kynttelikkö tai valosarja. Ikkunoiden välissä ollessaan valo heijastuu kauniisti ja peittää masentavan ulkonäkymän.

Jos sinulta löytyy silkkipaperia, taiteile vanhoja kunnon paperitähtiä, ja kiinnitä ne ikkunaan perunaliimalla: Halkaise keitetty peruna ja hankaa sitä joko ikkunaan tai paperitähteen, kiinnitä ikkunaan. Perunaliima on väritöntä, ja peseytyy helposti.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat