Näin taistelet osteoporoosia vastaan – ajoissa!

Taistelu osteoporoosia vastaan on hyvä aloittaa ajoissa. Näin ehkäiset naisten yleistä sairautta.

Osteoporoosi eli luukato on yleissairaus, joka koettelee useimmiten yli 50-vuotiaita naisia. Perimällä voi olla vaikutusta sairauden puhkeamiseen, mutta myös elämäntavoilla on merkitystä. Blisstree.com neuvoo, kuinka taistelet luukatoa vastaan.

Syö kalsiumia, jota ei saa maitotuotteista

Toisinaan kalsiumia neuvotaan hankkimaan jopa jäätelöstä, mikä ei ole terveellisin vaihtoehto. On siis hyvä pitää mielessä, että on olemassa lukuisia kalsiumpitoisia ravintoaineita, joissa rasvat ja hiilihydraatit ovat oikeassa suhteessa. Kalsiumia saa hyvin esimerkiksi soijapavuista, parsakaalista, pinaatista tai kaalista.

Sano ei natriumille

Kun syömme suolaisia ruokia, kuten suolaisia munia ja pekonia aamiaiseksi, kehomme ei pysty käyttämään kalsiumia hyväkseen tehokkaasti. Mikäli otat kalsiumlisäsi kerralla, saatat menettää sen virtsan mukana tuntia myöhemmin. Nauti siis mieluummin kalsiumia pitkin päivää, tarkoitti se sitten ravintolisän pilkkomista tai kalsiumpitoisen ruoan syömistä pitkin päivää.

Nostele painoja

Sopiva rasitus tekee luille hyvää. Erityisesti kuntosalitreeni vahvistaa luita tehokkaasti.

Älä jätä aterioita väliin

Joka kerta kun jätät aterian väliin, kehosi käyttää hyväkseen jo olemassa olevia vitamiineja ja ravintoaineita, kuten kalsiumia. Älä siis hukkaa tärkeää kalsiumia, vaan yritä syödä edes vähän kalium- ja kalsiumpitoisia välipaloja, kuten kokojyvämuroja, joihin on lisätty kalsiumia, kuivattuja aprikooseja tai vaikkapa kalsiumilla rikastettua appelsiinimehua.

Älä tupakoi

Tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpää, vahingoittaa ihoa, hampaita ja keuhkoja ja alentaa yleiskuntoa. Harva kuitenkaan muistaa, että tupakointi heikentää myös luitasi ja voi johtaa osteoporoosiin.

Syö Omega 3:sta

Suurin syy luukatoon on krooninen puutostila, joka voi johtua monesta syystä. Yksi nopeimmista tavoista saada tärkeät ravintoaineet balanssiin, on taata, että saat tärkeitä rasvoja, kuten omgea 3 -rasvahappoja.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja