Näin suomalaiset pääsevät aamulla ylös sängystä!

Miten sinä aloitat aamusi? Onko paras herättäjä höyryävä kupillinen vahvaa kahvia vai kenties aamulenkki kirpakan syksyisessä säässä? Kysyimme AVAn kyselyssä, miten suomalaiset mieluiten aloittavat aamunsa.

Syksyn pimetessä on aamuisin yhä hankalampi nousta sängyssä. Keinoja kunnon herätykseen on monia, joten kysyimmekin, millä keinoin suomalaiset aloittavat aamunsa mieluiten. Ei liene yllätys, että suosituin aamun piristäjä oli kahvi, joka sai 32 prosenttia äänistä. Kofeiinin voimalla selvitään siis pimeimpinäkin aikoina.

– Minulle on ensiarvoisen tärkeää saada aamulla ensiksi kahvia! Ja mielellään heti. Muuten menee koko päivä pilalle.

– Olen koko ikäni ollut aamu-uninen, ei kiinnosta suihkut tai lenkille meno aamuisin. Aiemmin jätin aamupalankin väliin voidakseni nukkua pitempään, ja kun en tuota meikkailuakaan harrasta, niin selviydyin aamutoimista liikenteeseen parissa minuutissa. Kuteet niskaan vain ja menoksi. Nykyisin sentään maltan juoda kahvikupillisen ja puraista voileivän ennen liikkeelle lähtöä.

– Aineenvaihdunta pikimmiten käyntiin, muuten on tukkoinen olo koko päivän.

– Kyllä laadukas espresso on se, jolla aamu lähtee käyntiin. Aamulla vahva, päivällä pikkuisen miedompi ja jälkkäriksi makea espresso. Illalla sellanen makean/pähkinäisen marjaisa espresso. Näillä pärjää.

Aamu-unisten suosikkikeino on torkuttaa herätyskelloa. Herätyksen siirtäminen aloittaa vastaajista 24 prosentin aamun.

– Aamuisin on hyvin vaikea nousta. Nukkuisin mieluiten 9–10:een. Pahimmillaan pukeuduttuani ja syötettyäni kissan juoksen suoraan auton rattiin. Ihanteelliseen aamuuni kuuluisi toki aamupala ja tee, jos jotain menisi alas.

"En lähtisi ulos meikkaamatta"

Aamupala oli tärkeä päivänaloitus 18 prosentille vastaajista. Vaikka moni ei pysty aamuisin nielaisemaan palaakaan, löytyi vastaajien joukosta monta, jotka muistivat aamupalan olevan päivän tärkein ateria. Virkistävä suihku oli tärkeä 10 prosentille kyselyyn vastanneista. Myös meikkaaminen (7 prosenttia) ja liikunta (2 prosenttia) saivat jonkin verran ääniä. Seitsemän prosenttia löysi aamunaloituksensa vastausvaihtoehtojen ulkopuolelta.

– Herään joka arkiaamu 03.50 ja lähden tunnin lenkille kolmen koirani kanssa säässä kuin säässä. Tervellistä elämää kerrassaan! ...mutta terveelläkin elämällä on omat haittapuolensa, kun silmät painuvat kiinni väkisinkin ennen iltayhdeksää.

– Aamulla heti herättyäni vedän treenit. Niiden avulla herää kunnolla ja päivä lähtee energisesti käyntiin! Jos aamutreeni jää välistä, on ihan vetämätön olo koko päivän.

– Joka aamu, satoi tai paistoi, reippaasti ulos .... tuo koiruus täytyy viedä asioille!

– Kyllä se vaan se meikkaaminen saa naaman virneeseen ja päivän kulkemaan. En ikinä voisi lähteä ulos meikkaamatta. En sen takia, että joku näkisi ilman meikkiä vaan siksi, että en olisi tarpeeksi "hereillä"...

– Kasvojen ja hampaidenpesulla.

– Hauduttamalla teen ja nauttimalla sen Hesaria lukien. Siitä ei aamuhetki parane!

Kyselyyn vastasi 910 lukijaa.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja