Näin silmäsi paljastavat terveydentilasi – lue

Silmät ovat sielun peili, sanotaan, mutta ne paljastavat myös terveydentilasi.

Huffington Post -sivuston mukaan silmälääkärit näkevät silmistä useita eri sairauksia esimerkiksi seuraamalla millä tavoin silmät reagoivat valoon. Oireet eivät vihjaa aina vain silmäsairauksista, vaan ne voivat kieliä myös muista vaivoista, kuten diabeteksestä ja sydänongelmista.

Erimuotoiset pupillit

Pupillit ovat yleensä symmetriset ja reagoivat samalla tavoin ärsykkeisiin, kuten valoon. Mikäli toinen pupillisi on suurempi kuin toinen voi se olla merkki muun muassa aivokasvaimesta tai vihjata mahdollisesta lisääntyneestä halvausriskistä.

Kuivat silmät

Jos silmäsi ovat kuivat ja valoherkät, voivat oireet olla merkki immuunijärjestelmän häiriöistä.

Sumuiset silmät

Jos silmäsi eivät ole kirkkaat, vaan näyttää kuin niiden päälle olisi laskettu sumuverho ja sinulla on vaikeuksia nähdä kunnolla tämän vuoksi, sinulla voi olla harmaakaihi. Mikäli olet iältäsi nuori saattaa tämä kieliä myös diabeteksestä tai johtua käyttämästäsi lääkityksestä.

Kutiavat silmät

Monet asiat, kuten allergiat, aiheuttavat kutinaa silmissä. Silmä ja sen ympärys on erityisen herkkää aluetta ja tämän vuoksi se myös reagoi helposti ulkoisiin ärsytyksiin.

Jos kärsit usein kutiavista silmistä kokeile allergialääkettä tai käy allergiatesteissä.

Turvonneet ja kipeät silmäluomet

Kärsit hyvin todennäköisesti unen puutteesta. Turvotus johtuu nesteen kertymisestä silmiin.

Harventuvat kulmakarvat

Kulmakarvojen harventuminen on täysin luonnollinen, iän mukanaan tuova tapahtuma. Se voi kuitenkin kertoa myös kilpirauhasen liikatoiminnasta. Jos tämän lisäksi laihdut ilman syytä, hikoilet runsaasti, kärsitä käsien tärinästä, univaikeuksista, ahdistuneisuudesta ja hermostuneisuudesta, sinun kannattaa käydä lääkärin juttusilla.

Vuotavat silmät

Vetiset, vuotavat silmät voivat olla merkki virusperäisestä tulehduksesta. Mikäli sinulla on tämän lisäksi näkövaikeuksia ja vietät aikaasi paljon tietokoneella, saattaa syy löytyä myös tietokoneesi näytöstä – olet yksinkertaisesti tuijottanut tietokonettasi liian pitkään, jonka vuoksi silmät ovat väsyneet.

Pullottavat silmäluomet

Pullottavat ja turvonneet silmäluomet saattavat kertoa huomattavan korkeasta kolesterolista. Läikät, eritoten rusehtavat läikät turvonneissa silmäluomissa ovat yksi ihosyövän oireista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja