Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Näin seuraat kuntavaalien tulosten valmistumista MTV Uutisissa – "Saatetaan nähdä historiallisia voittoja ja tappioita"

1:12
Katso video: Näin Jaakko Loikkanen ennakoi kuntavaalien tulosiltaa!

MTV Uutiset seuraa tiiviisti kuntavaalien tuloksen valmistumista kaikissa välineissään sunnuntaina 13.6. Vaalien tulospalvelu avautuu vaali-iltana MTV Uutisten verkkosivuilla kello 20. 

Katso MTV:n kuntavaalien tulospalvelusta, mikä oli oma ehdokkaasi, puolueesi tai kuntasi lopullinen tilanne!

MTV Uutiset Livessä jatketaan kuntavaalien jälkipyykillä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

MTV.fi:stä voit katsoa kaikki vaalilähetykset myös jälkikäteen.

Vaalitulospalvelusta voi seurata kenen tahansa ehdokkaan äänimäärää reaaliajassa syöttämällä henkilön nimen tulospalvelun hakukenttään.

Ehdokkaan omalla sivulla näet äänisaaliin lisäksi sen, kuinka paljon häntä on äänestetty eri äänestyspaikoilla. Myös tämä tulos päivittyy reaaliajassa, joten tulospalvelusta voi nähdä senkin, onko ehdokas menossa läpi vai ei.

Haun avulla on helppo tarkastella myös minkä tahansa kaupungin tai kunnan tilannetta.

Tulosilta kertoo ja analysoi vaalituloksen

Television puolella vaalitulosta seurataan kello 19:30 alkaen MTV3-kanavan Tulosilta-lähetyksessä, jota isännöi Jaakko Loikkanen. Hänen kanssaan tuloksia analysoivat MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki sekä vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund.

Illan isäntä odottaa sunnuntai-iltaa jo innolla.

– Todella jännä ilta on joka tapauksessa tulossa. Saatetaan nähdä historiallisia vaalivoittoja mutta myös historiallisia tappioita. On tosi kiinnostavaa nähdä, mitä valtakunnallisten äänestysprosenttien ja äänijakauman taakse kätkeytyy.

– On myös kiinnostavaa, miten voimasuhteet muuttuvat suurissa kaupungeissa ja millaisia keikauksia tapahtuu pienemmillä paikkakunnilla? Pystymme katsomaan tuloksia reaaliaikaisesti kunta- ja ehdokaskohtaisesti, kertoo Jaakko Loikkanen.

Politiikan konkarit Vaalisohvalla

Lähetyksessä kierretään myös puolueiden vaalivalvojaisissa.Vaalipäivänä järjestetään myös Vaalisohva-lähetys, jossa politiikan konkarit Timo Soini,Sirkka-Liisa Anttila ja Liisa Jaakonsaari seuraavat ääntenlaskentaa MTV Uutisten sohvilta ja keskustelevat paitsi tuloksista myös itse ohjelmasta.

Vaalisohva lähetetään kokonaisena vain verkossa osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi, mutta television tulosläletyksessä sohvan tunnelmia käydään myös kurkistamassa.

MTV Uutiset Live seuraa myös vaalipäivän tapahtumia useissa eri lähetyksissä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja