Mainos

Näin selviydyt ensimmäisestä kouluviikosta

Uusi syksy, uusi koulu. Näin selviydyt ensimmäisistä kouluviikoista kunnialla!

Wikihow.com neuvoo, miten pysyt itsevarmana ja rentona uudessa koulussa. Virittäydy uuden koulun tunnelmaan hankkimalla uusi reppu ja koulutarvikkeita.

Jos olet ujo, hankkiudu tuttujen ihmisten seuraan. Kun pakat alkavat sekoittua, saat varmasti omiakin ystäviä. Jos et tunne koulustasi ketään, etsi oppilaita, jotka ovat yksin kuten sinäkin. Avaa keskustelu rennosti pyytämällä seuraa ruokalaan.

Jos et ole vielä ostanut tarvittavia kirjoja, pyydä saada katsoa tehtävät vierustoverisi kirjasta oppitunnilla. Saatat saada uuden ystävän! Kokeile myös koulun tarjoamia harrastusmahdollisuuksia.

Tutor auttaa

Pidä pääsi pystyssä ja ryhtisi suorana. Näytä, että olet itsevarma, vaikket todellisuudessa olisikaan! Sinua ei tönitä tai jätetä seinäruusuksi.

Luokassa saa ja pitää kysellä. Jos jokin asia jää epäselväksi, viittaa ja avaa suusi. Hän, joka kysyy, viisastuu. Kysyjän pilkkaajat kannattaa jättää omaan arvoonsa. Lisäksi opettajan tulee puuttua mahdolliseen nälvimiseen tai kiusaamiseen.

Älä masennu, jos joku on ilkeä sinulle: luultavasti uuden koulun paineet tekevät kiusaajankin hermostuneeksi, ja hän etsii heikkoa uhria, johon purkaa pahaa oloaan. Jos nälviminen jatkuu, kerro vanhemmillesi ja opettajalle. Useista kouluista löytyy myös tutoreita, jotka auttavat ongelmatilanteissa.

Älä anna arvosanojesi pudota

Kun menet uuteen kouluun, saat tilaisuuden aloittaa alusta! Hanki uusi kampaus tai pukeudu vaatteisiin, joita et aiemmin uskaltanut käyttää. Ole rohkeasti oma itsesi. Uudessa koulussa kukaan ei tunne sinua, ja saat olla juuri sellainen kuin haluat.

Älä anna arvosanojesi pudota, vaikka yrittäisit päästä eroon nörtin tai kiltin tytön imagosta. Myös cool tyyppi voi olla fiksu.

Huolehdi terveydestäsi ja muista nukkua tarpeeksi. Jos luokkatoverisi kokeilevat alkoholia tai tupakkaa, uskalla kieltäytyä. Sinun ei tarvitse käyttää päihteitä saadaksesi ystäviä, sillä aidot ystävät arvostavat sinua omana itsenäsi.


Helmi nyt myös Twitterissä, tutustu!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Wikihow.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.