Näin selvität, kenelle kadonnut iPhone kuuluu – ei voisi käydä helpommin!

Bussin penkille tai kahvilan pöydälle unohtuneen älypuhelimen omistajan voi selvittää helposti, mikäli puhelimen asetukset sen sallivat.

Yksinäisen älypuhelimen oikean omistajan selvittäminen voi olla vaikeaa. Omistajan voi kuitenkin parhaillaan saada kiinni hyvinkin helposti.

Business Insider neuvoo lisäämään aluksi puhelimen yhteystietoihin omat tiedot. Tiedoissa olisi hyvä olla ainakin etu- ja sukunimi sekä tunnistettava kasvokuva. Ainoastaan näiden avulla kadonneen puhelimen löytäjä voi selvittää, kuka on puhelimen omistaja. Lisäksi puhelimessa tulisi olla kytkettynä päälle Siri-toiminto silloin, kun puhelin on lukittuna.

Näin tuntemattoman henkilön löytäessä kadonneen puhelimen onnistuu omistajan selvittäminen helposti.

Seuraavan kerran, kun löydät kadonneen puhelimen, kokeile tätä vinkkiä: paina ensimmäiseksi iPhonen kotinäppäintä aktivoidaksesi Sirin. Tämän jälkeen Siriltä voi kysyä, kenelle puhelin kuuluu.

Mikäli puhelimen asetukset on tehty vinkin mukaisesti, Sirin tulisi kertoa sekä puhelimen omistajan nimi ja mahdolliset muut tiedot että näyttää omistajan kuva. Seuraavaksi omistajaan voi ottaa yhteyttä vaikka sosiaalisen median kautta.

 

***


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja