Näin salakavalasti älypuhelimesi saa painosi nousemaan

15:15
Näin onnistut painonhallinnassa.

Jos haluat pudottaa painoa, kannattaa kiinnittää huomiota älypuhelimen käyttöön.

Physiology and Behavior -julkaisussa esitelty tutkimus paljastaa erään älypuhelimen käytön ikävän puolen.

Tutkimuksessa selvisi, että ne ihmiset, jotka söivät samalla, kun käyttivät älypuhelinta, tulivat ahmineeksi enemmän kilokaloreita kuin henkilöt, jotka keskittyivät ruokaansa sitä syödessään.

Tutkimukseen osallistui 62 henkilöä, jotka olivat iältään 18–28-vuotiaita. Heille annettiin valikoima ruokavaihtoehtoja, jotka vaihtelivat hedelmistä roskaruokiin, kuten makeisiin ja limuun. Osallistujat söivät kolmessa kokeilussa ilman häiriötekijöitä, puhelinta käyttäen tai lehteä lukien.

Kymmeniä kilokaloreita kuin huomaamatta

Tutkijat huomasivat, että ne, jotka käyttivät puhelinta syödessään, söivät keskimäärin 591 kilokaloria. Ne osallistujat, jotka eivät puhelimeen koskeneet, nauttivat kilokaloreita vain 535. Häiriötekijän kanssa kilokaloreita tuli nautittua keskimäärin 15 prosenttia enemmän. Eroa oli myös iässä ja sukupuolessa, sillä vanhemmat miehet nauttivat kilokaloreita enemmän puhelinta tuijottaessaan.

Puhelimen käyttäjät nauttivat myös kymmenen prosenttia enemmän lihottavia ruokia kuin ne, jotka nauttivat ruokansa ilman puhelintaan.

– Tableteista ja älypuhelimista on tullut pääasiallisimpia "häiritsijöitä" aterioiden aikana, jopa aikaisin lapsuudessa, joten on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka tämä vaikuttaa ruokavalintoihin, kertoi tutkimusta johtanut, Lavrasin yliopiston tutkija Márcio Gilberto Zangeronimo Daily Mailille.

Tutkijan mukaan tällainen häiritsevä tekijä estää aivoja ymmärtämästä täysin nautitun ruoan määrää.

Tutkimuksessa huomattiin, että myös lehteä lukiessa tuli nautittua kilokaloreita enemmän kuin ilman mitään häiriötekijöitä.

Kaikki lifestyle-aiheiset artikkelit löydät täältä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja