Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salakavala lihottaja! Ruokakuvien ottamisella yllättävä vaikutus vaa'an lukemaan

7:27Miltä Suomen ruokakulttuuri näyttää tänäpäivänä?
Julkaistu 11.03.2018 21:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ruoka-annosten kuvaaminen on tullut osaksi jokapäiväistä elämäämme. Vaikka ruoan kuvaamisessa ei sinänsä ole mitään väärää, sillä on kuitenkin varjopuoli, jota harva tulee ajatelleeksi.

Videolta voit katsoa, mitä mieltä suomalaiskokit Pipsa Hurmerinta ja Kari Aihinen vierailivat ovat maamme ruokakulttuurin kehittymisestä.

Sosiaalinen media ja siellä leviävät ruokakuvat ovat tuoneet mukanaan myös lieveilmiön, jota harva ruokansa kuvaava tulee ajatelleeksi. Asiantuntijan mukaan syömämme ruokamäärät ovat nimittäin kasvaneet ruokakuvien yleistymisen myötä. 

Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että saadaksemme kauniita kuvia, meidän täytyy usein latoa lautasillemme enemmän ruokaa, kuin olisimme muuten tehneet. Kuulostaako tutulta? 

Annoksen kalorimäärä saattaa kaksinkertaistua 

Kuva puurolautasellisesta mansikkahillon kanssa voi olla arkea, mutta saadaksemme annoksesta kauniimman ja somekelpoisemman, saatamme lisätä puuron päälle niin marjoja, granolaa, suklaata, pähkinöitä tai mitä tahansa, mikä tekee annoksesta kauniin.

Vaikka kaikki nämä asiat viimeistelevät annoksen, terveysalalla työskentelevän Amanda Meixnerin mukaan ne eivät ole välttämättömiä jokapäiväisessä ruokavaliossa. Hahmottaakseen sosiaalisen median vaikutusta, Meixner jakoi Instagramissa silmiä avaavan kuvaparin.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– Kun yrität tehdä ruoastasi todella nätin ja liioitellun Instagramia varten, tulet ylittäneesi annoskoon, Meixner toteaa. 

Kuvaparin mukaan aamupala, joka muuten sisältäisi 320 kilokaloria, saattaa sosiaalista mediaa varten muokattuna sisältää kaloreita jopa kaksikertaisen määrän.

Jos haluat nauttia runsaasta annoksesta kaikkien herkkuja kera, se on täysin sallittua silloin tällöin, mutta päivittäinen herkuttelu saattaa kostautua kasvaneena vaa'an lukemana. Tämä kannattaa pitää mielessä etenkin silloin, jos kesäkunto siintää mielessä. 

Lähde: Metro 

***

Lisää aiheesta:

Keittiöpäällikkö Aki julkaisi kuvat törkeästä sikailusta hotellin aamiaisbuffetissa: "Kuinka te kehtaatte?"Painonnostajanainen tatuoi pizzapalan pakaraansa: "Hiilihydraatit ovat parhaita ystäviäni"Asiantuntijan hypetetty ruokavinkki herättää kysymyksiä – korvaisitko sinä leivän tällä kasviksella? Silmiä avaava kuva: Näin montaa juustohampurilaista päivittäinen viinin lipittely vastaa kuukaudessa – olisitko uskonut? Tuijotatko vaa'an lukemia liian tarkkaan? Jälleen yksi muutoskuva todistaa, miksi se ei kannataViisi helppoa tapaa pienentää annoskokoja
RuoanlaittoLaihdutusSosiaalinen mediaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"