Näin saat vuokrakämpän – katso vinkit!

Asuntojen vuokrauksessa on juuri nyt meneillään vilkkain sesonki. Nuorten opiskelupaikat ovat selvinneet ja syksyllä on monella nuorella muutto omaan kotiin. 

Muutto ensimmäiseen omaan kotiin voi olla pelottavaa ja edessä on monta kysymystä. Ensimmäisenä täytyy kuitenkin hankkia se asunto. 

Vinkit vuokra-asunnon hankintaan

1. Ole ajoissa paikalla

Vuokra-asuntojen näytöt ovat usein lyhyitä, jopa 15 minuuttisia. Kun olet ajoissa, ehdit tutustua asuntoon paremmin ja annat välittäjälle hyvän kuvan itsestäsi.

2. Pukeudu siististi

Huoliteltu ulkoasu antaa luotettavan kuvan.

3. Täytä vuokrahakemus jo ennakkoon

Liitä vuokrahakemukseen myös vapaasti kirjoitettu hakemus, missä kerrot itsestäsi hiukan enemmän. Näin jäät paremmin välittäjän mieleen.

4. Ota mukaan vanhempasi

Vanhemmilla voi olla välittäjää rauhoittava vaikutus, mutta huolehdi itse puhumisesta. Vanhemmat saavat olla vain statisteja taka-alalla. Myös vanhemmilta saatu paperinen takaus voi olla ratkaiseva tekijä vuokra-asunnon saamisessa.

5. Tee vaikutus välittäjään

Vaihda välittäjän kanssa muutama san, niin jäät mieleen. Ja jos todella haluat asunnon, niin sano se ääneen.

6. Yritä päästä sisäpiiriin

Useimmat välitysfirmat järjestävät asuntojen ennakkoesittelyjä. Sisäpiiriin pääseminen vaatii rekisteröitymisen välittäjän sivuille.

8. Varaudu vuokratakuuseen

Varaudu jo asunnon etsintävaiheessa vuokran lisäksi takuuvuokraan ja muuttokuluihin. Voit saada vuokra-asunnon yllättävän nopeasti ja silloin on hyvä jos rahat ovat valmiina.

Lue myös:

    Uusimmat