Näin saat harmaista hiuksista upeat – nappaa vinkit!

Harmaat hiukset – tiesithän, että ne ovat nykyään trendikkäät, eikä niitä tarvitse piilotella? Lue asiantuntijan vinkit harmaiden hiusten kauniiseen korostukseen. 

Yhä useammat nuoret naiset, hiusalan ammattilaiset ja jopa huippumallit suosivat harmaata sävyä hiuksissaan, kertoo yhdysvaltalainen Going Gray, Looking Great -teoksen kirjoittaja Diana Jewell WebMd-sivustolla.

– Myytti siitä, että harmaat hiukset vanhentavat, on todella vain myytti. Jos olet nuori, eläväinen, aktiivinen ja terve – ja ennenaikaisesti harmaantunut, olet silti nuori ja energinen. Kaikki on asenteesta kiinni. Jos miellät harmaan vain yhdeksi värivaihtoehdoksi, ei se enää niin pelota.

Yhdysvaltalaistoimittaja Anne Kreamer harmaantui 25 vuoden iässä ja käytti seuraavan 20 vuoden aikana noin 65 000 dollaria hiustensa värjäykseen. 49-vuotiaana Kreamer kertoo matkastaan takaisin harmaaksi kirjassaan Going Gray: What I Learned about Beauty, Sex, Work, Motherhood, Authenticity, and Everything Else That Matters.

Kreamer muistuttaa monien nuorehkoina harmaantuneiden miesten näyttävän harmaahiuksisena todella hyvälle, ja heille tulleen harmaudesta jopa tavaramerkki. Sama pätisi naisiin, mutta Kreamerin mukaan naiset on aivopesty uskomaan, että harmaat hiukset ovat jotain epäviehättävää ja ei-haluttavaa. 

Näin saat harmaat hiukset näyttämään entistäkin paremmalta

  • Harkitse lyhyttä hiusmallia.
  • Tukeudu kampaajan apuun: kokeile tyylikkäitä ja luonnollisia raitoja. Näin ero oman luonnollisen hiusvärisi sekä aiemmin värjätyn hiuksen välillä pienenee ja sävyt sekoittuvat kauniimmin.
  • Kokeile modernia hiusmallia, esimerkiksi lyhyehköä polkkaa.
  • Pidä hiuksistasi huolta. Hopeasampoo voi ehkäistä harmaan hiuksen kellastumista. Säännöllisesti käytetty hiusnaamio pitää hiukset hyvin kosteutettuina.
  • Kun haluat hiukset tyylikkäiksi ja kiiltävämmiksi, käytä suoristusrautaa. Harmaa hius tuppaa kihartumaan, mutta raudalla saat ne sileämmiksi.
  • Nauti elämästäsi! 

Lähde: Webmd

Kuinka pestä hiukset oikeaoppisesti? Katso videolta Vuosia nuoremmaksi -ohjelman hiustaiteilija Piatu Puhakan neuvot.

Lue myös:

    Uusimmat