Näin saat äitienpäiväruusut kestämään – katso vinkit

Äitienpäivä on ruusujen myynnin parhainta sesonkiaikaa. Äideille kannetaan sylillisiä ruusuja, niin leikkona kuin ruukussakin. Lahjanantajat toivovat tietenkin, että äidille kannetut ruusut tuottaisivat iloa mahdollisimman pitkään.

Jotta leikkoruusut eivät nuukahtaisi heti ensimmäisenä päivänä tai ruukkuruusun saisi kukkimaan koko kesän, kannattaa noudattaa alla olevia ohjeita ja antaa äidin nauttia kukkaloistosta mahdollisimman kauan. Hyvin hoidettu, ulos istutettu ruukkuruusu, voi kukkia koko kesän ja tuottaa iloa vuodesta toiseen.

Leikkoruusut

Puhdista lehdet siitä varren osasta, mikä jää veden alle. Leikkaa varteen uudet imupinnat terävällä veitsellä, tee leikkaus vinoon. Huolehdi ettei leikkauksesta jää "häntiä" eli leikkaa ylimääräiset kuoren palat pois.

Laita ruusut maljakkoon, missä on haaleaa vettä. Lisää veteen leikkokukkavirkiste tai palasokeri. Ruusut rakastavat sokeria, se pitää ne virkeinä kauemmin. Leikkokukkavirkiste pitää lisäksi veden kirkkaana.

Lisää vettä sitä mukaa kun ruusut sitä tarvitsevat. Älä pidä ruusuja auringonpaahteessa. Jos mahdollista, siirrä ruusut yöksi viileään.

Ruukkuruusut

Anna ruusun kukkia valoisassa paikassa, viileässä kukinta jatkuu kauemmin. Kastele ruukkuruusua kohtuullisesti lautasen kautta, älä anna ruusun lillua liian kosteassa, mutta älä anna sen myöskään kuivua. Säilytä etyleeniä tuottavat hedelmät kaukana ruususta. Lannoita ruukkuruusua kastelun yhteydessä koko kukinnan ajan.

Kun kukinta on hiipunut, voit istuttaa ruukkuruusun ulos. Tai istuttaa sen uuteen isompaan ruukkuun ja siirtää parvekkeelle. 

Istuta ruukkuruusu valoisaan ja lämpimään paikkaan. Aloita lannoittaminen muutaman viikon päästä istutuksesta.

Jos hoidat ruusua hyvin, saattaa se jatkaa kukintaa kauniina koko kesän.
Lue myös:

    Uusimmat