Mainos

Näin pysyt pystyssä liukkaalla kadulla: Ota mallia pingviineiltä!

Elämme jälleen vuodenaikaa, jolloin liukkaat tiet aiheuttavat kävelijöille vaaratilanteita. Jos haluat välttää loukkaantumiset ja pysyä pystyssä, tässä sinulle neuvo, joka kannattaa painaa mieleen.

Kun mietitään eläimiä, eläinmaailmasta löytyy yksi laji, joka hallitsee jäällä kävelemisen erityisen hyvin. Ja tämä laji on pingviini. Pingviineistä kannattaakin ottaa mallia silloin, kun vastassa on jäinen tienpätkä. Busienss Insiderin julkaiseman videon mukaan pingviinien valttikortti löytyy tasapainon jakautumisesta.

Älä välitä siitä, miltä tämä kävelytapa näyttää

Kun kävelemme, painomme jakautuu tasaisesti molemmille jaloille. Nilkan päälle jakautunut paino johtaa helposti tasapainon menettämiseen. Näin käy helposti liukkaalla, jolloin toinen jalka alkaa helposti viettää eteen, toinen taakse. Pingviinit eivät kävele tällä tavoin.

Pingviinien jalat ovat sen verran lyhyet, että askeltamisen sijaan niiden täytyy vaappua. Tämä tarkoittaa sitä, että kävellessä niiden jalat kannattelevat aina vuorotellen koko kehon painoa.

Kun edessäsi on jäinen tienpätkä, tee kuin pingviini. Aseta paino aina yhdelle jalalle kerrallaan, ota mahdollisimman pieniä askelia ja ota kätesi pois taskusta. Vaikka tämä näyttäisi hassulta, se voi pelastaa sinut loukkaantumiselta.

Jos kuitenkin käy niin, että jäinen tie vie sinusta voiton, yritä muistaa vetää helposti murtuvat ranteet turvaan.

Lähde: BusinessInsider 

***

1:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.