Näin Pirjo Kari pudotti yli 24 kiloa!

Monet haaveilevat painonpudotuksesta, mutta osa ei tyydy pelkkään haaveiluun. 60-vuotias Pirjo Kari otti itseään niskasta kiinni ja karisti 24 kiloa vuodessa. Samalla Karin terveydentila koheni huomattavasti: verenpainelääkkeistä tuli tarpeettomia ja kolesteroli- sekä sokeriarvot palautuivat normaaleiksi.

Pirjo Kari oli aloittanut painontarkkailun jo nuorena, mutta silti ylipainoa alkoi kertyä viidenkympin hujakoilla. Kymmenessä vuodessa paino nousi 15 kiloa ja 55-vuotiaana puntari näytti 84 kiloa. Ylipaino oli aiheuttanut Karille terveydellisiä haittoja.

– Kroppaani särki usein, ja jouduin syömään paljon särkylääkkeitä. Lisäksi verenpaineeni oli korkea ja lääkärissä pohdittiin lääkityksen aloittamista myös korkeiden sokeriarvojen vuoksi.

Puolitoista vuotta sitten Kari kyllästyi itseensä täydellisesti ja päätti ottaa itseään niskasta kiinni. Hän oli kuullut tyttäreltään internetissä toimivasta ohjelmasta, joka laski päivittäiset syömisistä kertyneet energiamäärät.

– Hän oli siinä mukana ja sai hyviä tuloksia. Aloitin projektin toukokuussa 2008, ja tavoitepainoni oli 60 kiloa. Ajattelin, että jos onnistun, niin hyvä on. Jos taas en, en häviä siinä mitään.

Aluksi Kari ryhtyi muuttamaan ateriarytmiään säännöllisemmäksi. Samalla hän lisäsi kasvisten ja hedelmien määrää ruokavaliossa sekä alkoi juoda enemmän vettä. Tuloksia alkoi tulla pikkuhiljaa. Ensin lähtivät vartaloon kertyneet nesteet, ja sen jälkeen kilot karisivat tasaiseen tahtiin.

Seuraavaksi loppuu tupakointi

Kun nainen oli pudottanut kymmenen kiloa, hän pystyi harrastamaan liikuntaakin. Aikaisemmin se oli ollut mahdotonta, sillä kroppa ei kestänyt rasitusta.

– Pystyin jo polkemaan pyörällä ja kävelemään yhdeksän kilometriä tyttäreni luokse. Ennen se ei olisi onnistunut.

Nykyään liikkuminen on Karille helppoa, sillä hän on päässyt tavoitepainoonsa. Kaloreiden laskemisen ansiosta hän pudotti vuodessa 24 kiloa. Kun vuosi oli tullut täyteen, Kari jatkoi kaloreiden merkitsemistä nettiin. Viime toukokuun jälkeen paino on laskenut vielä kolme kiloa, eli pudotusta on yhteensä 27 kiloa.

– Seuraava projekti on lopettaa tupakointi. Olen ollut nyt muutaman viikon polttamatta, ja kaloreiden laskemisesta on todella paljon apua etenkin nyt.

Painonpudotus on merkinnyt Karille valtavan suurta elämänmuutosta. Ennen hän oli todella masentunut, mutta nykyään nainen yleisolemukseltaan pirteä. Vaatekaappi on kokenut täydellisen uudistumisen, sillä entiset vaatteet olivat kuin telttoja Karin päällä.

– Kun vaatteet kävivät suuriksi, se oli todella hieno tunne ja antoi uutta pontta laihduttamiselle.

Tutut epäilivät painonpudotuksen johtuvan sairaudesta

Merkittävin muutos on kuitenkin Karin terveydentilan koheneminen. Ennen hän joutui syömään verenpainelääkkeitä, mutta painonpudotuksen jälkeen lääkitystä ei enää tarvittu.

– Sokeri- ja kolesteroliarvoni olivat ennen huonot, mutta nyt nekin ovat palautuneet normaaleiksi.

Kun Karin paino alkoi pudota, muutkin ihmiset huomasivat naisen muodonmuutoksen. Osa tiesi Karin projektista, mutta kaikille hän ei asiasta kertonut. Ihmiset olivat ihmeissään, että mikä sairaus Karia vaivasi, kun hän laihtui niin rajusti.

– Ne jotka tiesivät, olivat iloisia puolestani, mutta osa ihmisistä ihmettelee vieläkin, Kari hymyilee.

Kuten kaikki muutkin onnistujat, myös Kari kehottaa ihmisiä yrittämään painonpudotusta sinnikkäästi. Hänen perheensä naiset ovat onnistuneet kaloreiden laskemisen avulla. Molemmat tyttäretkin ovat saaneet hienoja tuloksia. Toinen heistä on karistanut 20 kiloa ja toinen 13.

– Suvussamme ylipainoa kertyy herkästi. Mutta jos minä onnistun, niin muutkin onnistuvat varmasti. En olisi ikinä uskonut, että pääsen tavoitteeseeni. Mutta nyt vihdoin uskon, että onnistuin.

Lue myös:

    Uusimmat