Näin pääset eroon kasvojen karvoista – katso tehokkaat keinot!

Miljoonat naiset kärsivät kasvojen karvoituksesta, mutta siitä ei juuri puhuta. Mikä on tehokkain tapa päästä eroon tästä nolosta ongelmasta?

Kasvojen karvoituksesta ei juuri haluta puhua, vaikka esimerkiksi bikinirajan vahaus ei ole enää tabu. Miljoonille naisille kasvojen karvat ovat kuitenkin vakava ongelma.

– Koska kasvojen karvoitus on naisille tabu, siitä ei ole juurikaan tietoa tarjolla eikä tiedetä, mikä on paras tapa päästä karvoista eroon, sanoo dermatologi Natasha Kapur.

Mikä siis on oikea tapa hävittää juuri sinun kasvokarvat? Daily Mailin artikkeli esittelee eri tapoja päästä eroon kiusallisesta vaivasta!

Laser

Laser keskittyy alueelle, jossa epämiellyttävät karvat kasvavat. Ihon alla olevat karvatupit tuhotaan ja näin estetään karvojen uudelleen kasvaminen. Karvoista eroon pääseminen vaatii yleensä noin 6–8 hoitokertaa. Hoitokertojen jälkeen karvat eivät enää kasva takaisin. Tulos on pysyvä, mutta laserhoidot ovat hyvin kalliita ja vievät aikaa.

IPL-hoito

IPL-hoito (Intense Pulsed Light) on valoimpulssihoito, joka on hyvin samanlainen kuin laser. IPL eroaa laserista siten, että se käyttää valon eri aaltopituuksia, kun taas laser käyttää yhtä. Joidenkin lähteiden mukaan tämä vähentää palamisen ja pigmentoitumisen riskiä. Pysyvä tulos vaatii 10 hoitokertaa. Hoidon jälkeen karvat ovat joko entistä ohuempia tai eivät kasva enää ollenkaan. Hoidon on sanottu olevan hellävaraisempi kuin laserhoidon. Myös IPL-hoidot ovat kalliita ja vievät aikaa.

Vahaus

Lämmintä vahaa levitetään halutulle alueelle lastalla. Vahan päälle painetaan kangasliuskat, jotka revitään hetken päästä irti. Sileä lopputulos kestää 2–6 viikkoa. Tämä on halpa ja nopea tapa poistaa karvat ja sen voi tehdä joko kotona tai kauneussalongissa. Vahaus sopii ohuelle karvalle, mutta sitä ei suositella paksulle karvoitukselle. Miinuspuoliin kuuluu se, että karvan pitää olla vähintään puoli senttiä pitkä, ennen kuin sen voi vahata uudestaan. Lisäksi vahaus voi aiheuttaa ihottumaa.

Karvanpoistovoiteet

Karvanpoistovoidetta levitetään kasvoille ja jätetään muutamaksi minuutiksi vaikuttamaan. Sen jälkeen kasvot puhdistetaan, jolloin myös karvat irtoavat. Sileä lopputulos kestää kahdesta päivästä kahteen viikkoon. Karvanpoistovoiteet ovat halpoja ja tehokkaita ja niitä on helppo käyttää kotona. Voiteiden huonoihin puoliin lukeutuu karvojen nopea kasvaminen, koska niitä ei poisteta juuria myöten. Kemikaalit voivat olla herkälle iholle liikaa ja aiheuttaa punoitusta.

Ihokarvojen nyppiminen langan avulla

Ihokarvojen nyppiminen langan avulla (threading) juontaa juurensa Lähi-idästä ja on saavuttanut suosiota myös länsimaissa. Karvat poistetaan puuvillaisen langan avulla juuria myöten. Lopputulos kestää kahdesta kuuteen viikkoa. Tämä on nopea, helppo, tehokas, halpa ja turvallinen tapa päästä eroon kiusallisista karvoista ja sopii myös lyhyelle karvalle.

Elektrolyysi

Hoito toimii niin, että karvatuppeen työnnetään ohut, steriili neula, jonka välityksellä karvalle annetaan "sähkösokki", joka tappaa karvan. Elektrolyysihoitoja joudutaan toistamaan, jotta saadaan pysyvä lopputulos, mutta usean hoitokerran jälkeen karvoitus katoaa kokonaan. Hoito vie paljon aikaa, koska jokainen karva joudutaan käsittelemään yksitellen. Elektrolyysi sopiikin parhaiten alueille, joissa on vain vähän karvoja.

MTV3/Helmi

Lähde: DailyMail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja