Mainos

Näin onnistut vaateostoksilla verkossa

Yhä useampi kokeilee vaateostoksiinsa verkkokauppoja, mutta niissä on myös omat riskinsä. Näillä vinkeillä et mene pahasti pieleen.

Tärkein apuväline vaateostoksilla on mittanauha. Tarkista siis ensimmäisenä vartalosi mitat. Mittaa rinnan, lantion ja vyötärön ympärys, ympärys rinnan alta sekä jalan sisäpituus. Tämän jälkeen voit katsoa mittataulukoista oikeat kokosi.

Mittataulukot ja mittausohjeet löytyvät yleensä kaupan verkkosivuilta. Huomioi myös, että eri valmistajien mitat saattavat poiketa toisistaan.

Lue myös muiden asiakkaiden kommentteja verkkokaupoista. Älä usko kaikkea, mitä muut kirjoittavat, mutta nettikeskusteluista voit saada kuitenkin jonkinnäköisen kokonaiskuvan kaupasta, muun muassa luotettavuuden ja vaatteiden laadun suhteen.

Kun ostat vaatetta – oli se sitten verkkokaupasta tai tavallisesta kaupasta – on tärkeää, että vaate on sopivan kokoinen. Vääränkokoiset vaatteet tuntuvat epämiellyttävältä, eikä niitä tule käytetyksi. Jos olet isompaa kokoa, muista, että liian löysät että liian kireät vaatteet korostavat kokoasi.

Tyylivinkkejä eri vartalotyypeille:

1. Leveälantioisten kannattaa suosia yli lantion ulottuvia vaatteita. Korostetut hartiat vievät katsetta pois vyötäröltä.

2. Omenavartaloisen kannattaa valita väljiä ja suoria vaatteita. Kauniisti uurretut, v-aukkoiset pääntiet sopivat rintaville naisille.

3. Kolme neljäsosaa -pituisilla vaatteilla voidaan muokata pituuden vaikutelmaa korostamalla nilkkoja ja ranteita. Korkeat korot saavat vartalon mitat sopusuhtaisemmiksi.

4. Printeissä kannattaa suosia muutamaa yksittäistä kuviota kokokuvioitujen kankaiden sijaan. Mattapintaiset materiaalit ovat kiiltäviä parempia ja tumma väri hoikentaa.

5. Vinot leikkaukset, epäsymmetriset helmat ja vinoraidat vievät huomion pois ongelmakohdista.


(MTV3/Helmi)

Kuvat: Shutterstock

Lähde: NetAnttila

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.