Näin onnistut kodin maalaamisessa!

Sisä- ja ulkotilojen maalaaminen tuo vaihtelua asumiseen. Maalaamisen avulla voidaan piilottaa pintoihin syntyneitä kulumia sekä pitää materiaalit hyväkuntoisina pidempään. Hyvin tehty pohjatyö takaa parhaan lopputuloksen.

Maalausurakka alkaa maalityypin valinnalla. Maalityyppejä on useita aina punamullasta lateksimaaliin ja öljypohjaiseen maaliin. Aluksi on hyvä selvittää, millaista maalia on käytetty aiemmin. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä vastaavantyyppistä maalia kuin edellisellä maalauskerralla.

Ennen sutiin tarttumista on poistettava vanha maali sekä puhdistettava maalattava pinta pölystä ja liasta. Ulkotiloissa tämä hoituu helposti painepesurilla, minkä jälkeen vanha maali kaavitaan pois. Kiiltävän maalin poistamiseen voi kokeilla hiomista. Sisätiloissa on suositeltavaa poistaa vanha tapetti ennen maalauksen aloittamista. Kulumat on hyvä kitata piiloon.

Pohjamaalilla värit esille

Suojaa muut pinnat ja lattia ennen kuin aloitat maalaamiseen. Sisätiloissa voit vuorata lattian vaikkapa sanomalehdillä, ulkona suojaksi sopii muovi tai pressu. Jalkalistat piilotat kätevästi maalarinteipillä.

Käsittele maalattava pinta ensin pohjamaalilla. Se mahdollistaa tasaisen ja siistin lopputuloksen, eikä vanha maali kuulla läpi. Vaalea pohjamaali tuo myös värit paremmin esiin. Sisä- ja ulkotilojen maalaamiseen on omat pohjamaalinsa.

Pohjamaalin kuivuttua voit siirtyä pintamaalaukseen. Kulmat ja nurkat ovat hyvä maalata pensselillä siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Isommat pinnat hoituvat helpoiten telalla. Telalla maalatessa on käytettävä riittävästi maalia, jottei maalauspinnasta tule epätasainen. Katonrajoihin saa siistin maalausjäljen rajaajan avulla. Mahdollisen ruiskumaalauksen jälkeen pinta on hyvä viimeistellä siveltimellä.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja