Näin muutto sujuu mahdollisimman helposti – lue toimivat vinkit!

Uuden kodin sisustaminen on ihanaa, mutta itse tavaroiden siirto paikasta toiseen tuskin on kenenkään suosikkipuuhaa. Tältä savotalta ei voi välttyä, mutta on olemassa keinoja jotka helpottavat urakkaa huomattavasti.

Paina mieleen nämä kahdeksan vinkkiä, ja muuttosi sujuu edellistä helpommin ja vähemmällä stressillä.

1. Säästä kaverien apu myöhemmäksi

Ystävien ja perheen apu on tervetullutta muuton aikana. Älä kuitenkaan tällä kertaa pyydä ystäviäsi itse kantotalkoisiin, vaan säästä heidän apunsa enemmän aikaa vieviin muuttohommiin. Palkkaa muuttomiehet kantamaan tavarasi sisälle, avaa pullo viiniä ja kutsu ystäväsi kylään. Voitte aloittaa yhdessä vaikkapa keittiötavaroiden purkamisen. Laatikoiden purkaminen on tylsää ja aikaa vievää, joten ystävien apu on tässä asiassa enemmän kuin tarpeen.

2. Muuta arvokkaimmat tavarasi itse

Suurin ongelma muuttomiesten kanssa – rahanmenon lisäksi – on pelko tärkeiden ja särkyvien esineiden rikkoutumisesta. Pakkaa tärkeimmät ja hauraimmat esineet omaan pahvilaatikkoon, ja kanna se uuteen kotiisi itse.

3. Sisällysluettelo

Kun olet pakannut muuttolaatikon, kirjoita heti sen päälle kohdehuone sekä pieni kuvaus laatikon sisällöstä. Näin muuttoapulaisesi osaavat kantaa laatikon heti oikeaan huoneeseen, ja tavaroita etsiessäsi tiedät, mistä katsoa.

4. Pakkaa matkalaukku

Pakatessasi koko omaisuutesi pahvilaatikoihin, pakkaa myös matkalaukku ikään kuin olisit lähdössä viikonlopuksi matkalle. Uusi koti on muuton jälkeen kuin pommin jäljiltä, mutta löydät ainakin toalettilaukun ja vaihtovaatteet vaivatta.

5. Pidä tärkeimmät tavarat käden ulottuvilla

Pakkaa muutama erillinen laatikko tavaroilla, joita tulet tarvitsemaan pian muuton jälkeen. Kirjoita laatikoiden päälle "pura ensin", ja laita mukaan ainakin ruokailuvälineitä ja muita asioita, joita tarvitset pian asettuessasi uuteen kotiisi.

6. Mieti sisustusta jo etukäteen

Vaikka suunnitelmat saattavat muuttua ajan kanssa, on silti hyvä suunnitella alustavasti minne huonekalut laitat. Kun tiedät suurin piirtein minne mikäkin suuri huonekalu menee, voit ohjeistaa muuttajia kantamaan ne heti oikeisiin huoneisiin. Näin säästät selkääsi, kun sinun ei tarvitse raahata huonekaluja oikeisiin paikkoihin seuraavana päivänä.

7. Sijaa vuode

Ennen kuin aloitat muiden tavaroiden purkamista, laita sänky kuntoon. Vaikka koko talo olisi täynnä laatikoita, löydät silti illan tullen tiesi vuoteeseen.

8. Pura yhden huoneen tavarat kerrallaan

Olisi varmasti houkuttelevaa purkaa laatikoita mielivaltaisesti, mutta yritä keskittyä yhteen huoneeseen kerrallaan. Kun olet väsynyt muuttokaaokseen, voit paeta sitä yhteen uuden kotisi "valmiista" huoneista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat