Näin luot saunaasi ylellistä spa-tunnelmaa

Suomalainen sauna ja saunomiskulttuuri ovat muuttuneet viime vuosien aikana. Vaikka osa ihmisistä haluaa edelleen perinteisen yksinkertaisen saunan, yhä useampi haluaa muokata saunastaan ylellisen spa-henkisen rentoutumispaikan.

Katri Honkala Suomen Tervaleppä Oy:stä kertoo huomanneensa, että yhä useammat suomalaiset haluavat luoda saunastaan ylellisen, kylpylänomaisen rentoutumispaikan. Suomen Tervaleppä Oy on saunojen ja pesuhuoneiden sisustukseen erikoistunut yritys.

Honkasen mukaan yksi keino luoda saunaan lisää spa-tunnelmaa on sisustaa sauna harmonisilla värisävyillä.

Toisaalta Honkanen muistuttaa, että asiakkaan kannattaa valita saunaan juuri itselleen sopivat, oman maun mukaiset värit. Honkasen mukaan suomalaiset suosivat yleensä saunassa hyvin neutraaleja, luonnollisia värejä – harva haluaa saunastaan räikeän väristä.

Ylellisyyttä

Spa-henkisyyttä voi tuoda saunaan myös ylellisten materiaalien avulla.

– Laadukkaat materiaalit ovat tärkeä asia. Etenkin laadukas puu saunassa. Puutahan käytetään nyt paljon muussakin sisustuksessa, sanoo Honkanen

Erilaiset isommat elementit, kuten kylpyamme tai poreamme, tuovat Honkasen mukaan saunaan ylellistä kylpylätunnelmaa.

– Nykyään asiakkaat haluavat usein monia elementtejä saunaan, vähän kaikkea. Se, miten se onnistuu, on sitten toinen juttu.

Pieniä yksityiskohtia

Honkanen kertoo, että spa-tunnelmaa saa tuotua saunaan edullisesti ja helposti esimerkiksi lisäämällä saunaan liikuteltavia, pieniä, tyylikkäitä kalusteita, kuten erilaisia saunajakkaroita.

– Yksi keino on värjätä osa saunan paneeleista, tai vaihtaa esimerkiksi saunan kaide tai lauteet. Näilläkin keinoilla pystyy muuttamaan helposti saunaa, kun ei tarvitse koskea saunan rakenteisiin, Honkanen selittää.

Palkkaa suunnittelija?

Jos on valmis käyttämään reilummin rahaa saunan uudistamiseen tai rakentamiseen, kannattaa Honkasen mielestä panostaa saunan suunnitteluun ja palkata hommaan ammattilainen.

– Suunnittelija pystyy miettimään tilaa kokonaisuutena ihan erilailla kuin muut, sanoo Honkanen.

Jenni Ahola, jenni.ahola@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat