Näin lumisade etenee - sakeimmat kuurot lounaassa

Lumisateet jatkuvat päivän mittaan. Eniten lunta tulee Lounais-Suomessa, mutta lumikuuroja saadaan myös muualla lännessä sekä maan keski- ja kaakkoisosassa. Pääkaupunkiseudulla sade taukoaa päiväksi.

Ensilumi on satanut jo monin paikoin maan etelä- ja länsiosaan eilisen ja yön aikana. Lumisateet jatkuvat päivän mittaan.

– Sakeimmat lumikuurot ajautuvat mereltä lounaaseen, missä ajokeli voi olla jopa erittäin huono. Lumikuuroja tulee lounaassa ensi yöhön asti, sanoo MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Iltapäivällä lunta sataa edelleen paikoin maan länsi-, keski- ja kaakkoisosassa. Myös Ylä-Lapissa sataa tänään lisää lunta. Pääkaupunkiseudun lumisateet taukoavat päiväksi. Illan aikana on mahdollista, että lunta tulee lisää myös etelässä.

– Tämän hetken ennusteen mukaan näyttää kuitenkin siltä, että etelärannikon lumisadealue kulkee enimmäkseen meren yllä, sanoo Liisa Rintaniemi.

Lumisateiden etenemistä ja ennustettua reittiä voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Tiesää kertoo puolestaan alueet, missä ajokeli on huono. Tiesään kelikameroista voi seurata eri tieosuuksien keliolosuhteita. Kelikamerat saa näkyviin painamalla kartan alueita.

Lue myös:

    Uusimmat