Näin lisääntynyt katujengirikollisuus näkyy Helsingin poliisissa – perusti kaksi uutta erikoisryhmää

8:35
Poliisijohtaja Sanna Heikinheimo kertoo uusista keinoista taltuttaa voimistuvaa katujengirikollisuutta

Helsingin poliisissa aloittaa kaksi uutta katujengirikollisuuteen keskittynyttä erikoisryhmää. Ensimmäinen ryhmistä toimii koko pääkaupunkiseudulla, toinen Helsingin poliisin ennaltaestävässä toiminnossa.

Uudet ryhmät tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään, tiedottaa Helsingin poliisi.

Ensimmäinen ryhmä sijoitetaan väkivaltarikosten tutkintaryhmään ja se on vahvuudeltaan 16 henkilöä.  Ryhmän tehtävänä on estää, paljastaa ja tutkia vakavaa katujengirikollisuutta, kuten henkeen- ja terveyteen kohdistuvia rikoksia.

– Katujengirikollisuudentehokas torjunta edellyttää katujengirikollisuuden lisäksi myös poliisilta ilmiönb tuntemista, ajantasaista tilannekuvaa ja kykyä nopeisiin toimenpiteisiin. Nytperustettavan tutkintaryhmän avulla poliisi pystyy entistä tehokkaammin keskittymään ilmiön torjuntaan ja selvittämään vakavaakatujengirikollisuutta, sanoo rikosylitarkastaja Markku Heinikari.

Heinikari johtaa Helsingin poliisin rikostutkintaa.

Katujengiläisille exit-toimintaa

Ennaltaestävän ryhmän tarkoitus on toimia nuorten parissa ja tehdä yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Ryhmän tarkoituksena on ennaltaestää uusien katujengien syntymistä ja purkaa jo syntyneitä jengejä.

Ryhmä tekee myös niin kutsuttua exit-toimintaa eli autta katujengeissä jo olevia nuoria irti jengeistä.

Poliisi on saanut vuoden toiminta-ajaksi valtakunnallisesti 2,5 miljoonaa euroa nuorten ja katujengirikollisuuden torjuntaan. Katujengit keskittyvät paljolti pääkaupunkiseudulle.

Lokakuussa Helsingin poliisissa aloitti katujengeihin liittyvä koordinaatioryhmä. Nyt perustetut uudet ryhmät ovat jatkoa tälle toiminnalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja