Pasi tuo esille vaatekauppojen ongelman lyhytkasvuisille, joka tulee monille yllätyksenä – liittyen sovituskoppeihin

Videolla Tabu-jakson osallistujat käyvät läpi sitä, millaisia haasteita arjessa kohtaa lyhytkasvuisena.

Tabu-ohjelmassa keskustellaan siitä, millaisia arjen haasteita lyhytkasvuiset usein kohtaavat.

Tabu-ohjelman ensimmäisessä jaksossa teemana on lyhytkasvuisuus. Ohjelmaa luotsaava näyttelijä Pekka Strang  tapaa jaksossa kahden päivän kartanolomalla lyhytkasvuiset Eemelin, Sannan, Pasin sekä Alman

Viisikko keskustelee jaksossa useista arkisista haasteista, joita lyhytkasvuiset kohtaavat elämässään jatkuvasti. Esimerkiksi vaatekaupoissa lyhytkasvuisuutta otetaan harvoin huomioon. Sopivien vaatteiden löytäminen voi olla haastavaa, mutta on myös toinen ongelma, joka odottaa vaatekaupoissa. 

– Pukukopit on usein jännästi suunniteltu, kun siellä saattaa olla puoli metriä (tilaa) siellä alhaalla, että kun vetää ne verhot kiinni, niin sitten kaikki alaosasta näkyykin. Sitten yrittää mennä sinne toiseen nurkkaan ja sitten kuitenkin on, että okei, tämähän on ihan näyteikkuna, Pasi pohtii jaksossa. 

Keskustelussa mietitään myös sitä, että peilit saattavat olla niin korkealla, ettei lyhytkasvuinen välttämättä näe edes itseään kokonaan peilistä, vaan ainoastaan rintakehästä ylöspäin. 

Jaksossa puhutaan myös siitä, millaisia stereotypioita lyhytkasvuiset usein kohtaavat. Eräs yleisimmistä on se, että monesti lyhytkasvuisia luullaan lapsiksi ja myös kohdellaan siten. 

Katso keskustelu yllä olevalta videolta. 

Tabu MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 28.4. klo 21 alkaen. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon. 

Lue myös:

    Uusimmat