Katujengipomo Milan Jaff syytti Suomen viranomaisia vääristelystä: "Jengit on vaan kateellisia"

MTV:n rikostoimittajat: Katujengit käräjillä 9:02

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa kuultiin maanantaina kiihkeitä syytöksiä, kun helsinkiläisen katujengin pomo Milan Jaff otti oma-aloitteisesti puheenvuoron.

Syyttäjä vaatii Jaffille ja kuudelle muulle katujengeihin kytkeytyvälle henkilölle rangaistusta murhan yrityksistä. Syyte liitty katujengien aseelliseen välienselvittelyyn vuosi sitten Vantaan Leinelässä.

– Mä en ole jengiläinen, mä oon artisti, mä haluun tehdä musiikkivideoita, Jaff sanoi kiiihtyneesti.

– Jengit on vaan kateellisia, koska mä olen maahanmuuttaja ja mulla on paljon naisia ympärillä, mä teen musiikkia ja rahaa.

"Tänään pitää hoidella se jätkä"

Jaff oli julkaissut uuden ganstarap-musiikkivideon vuosi sitten elokuun alussa. Videon alussa lauletaan, että ”tänään pitää hoidella se jätkä” ja ”me tullaan joukolla”.

Seuraavana yönä helsinkiläisjengi ja espoolaisjengi ampuivat toisiaan Vantaan Leinelässä. Viranomaiset uskovat, että videossa viitataan Leinelässä tapahtuneeseen yhteenottoon.

– Joo tämä hauska pointti. Se on vaan musiikkivideo. Mä halusin tehdä jotain hienoa, halusin tehdä sen elokuvaksi. Se musiikkivideo on äänitetty kaksi tai kolme kuukautta ennen tapahtumaan ja video kuvattiin saman viikon aikana, Jaff sanoi.

–Joo, poliisi väittää, että mä oon uhkaillut siinä jotain. Mä en ole ikinä uhkaillut ketään, en musiikkivideolla enkä somessa.

"Mä en usko Suomen käräjiin enää"

Jaff hermostui useaan kertaan puheenvuoronsa aikana ja syytti viranomaisia tosiasioiden vääristelystä

– Poliisi on tehnyt katujengistä ison jutun ja mustamaalailee sitä, Jaff miltei huusi.

– Mä sain 10 vuotta vankeutta huumerikoksista Helsingin käräjiltä ja mut leimattiin katujengiläiseksi.

Jaff kertoi asuneensa viisi vuotta Suomessa.

– Mä en usko Suomen käräjiin enää! Mä uskon, että mun tuomio johtuu siitä, että olen ulkomaalainen. Mä en ole kuitenkaan yrittänyt murhata ketään, ja kaikki ovat sanoneet, että toi 10 vuotta on ihan liikaa mun rikoksista, Jaff ilmoitti.

– Nämä tuomiot eivät pidä paikkansa, Helsingin käräjäoikeus haluaa mustamaalata mua.

Korosti maahanmuuttajataustaansa

Jaff totesi, ettei ole tehnyt täysin oikeita valintoja. Hän kertoi, ettei ole ollut aina ”hyvä ihminen”.

– Myönnän, että olen tehnyt välillä väärin, myönnän sen! Mutta mä en ole niin paha ihminen, kuin miksi mut leimataan. Ja se, mitä mä olen tehnyt, ei tarkoita, että kaikki mun kaverit olisivat rikollisia, Jaff saarnasi.

Jaff korosti useaan otteeseen maahanmuuttajataustaansa ja maahanmuuttajien suhdetta kantasuomalaisiin. Hän totesi syyttäjälle, ettei tämä voi tajuta asiaa, koska ei ole itse maahanmuuttaja.

– Maahanmuuttajanuoret normaalistikin hengailee toistensa kanssa ja viettää aikaa studiossa. Se ei tee minusta rikollista, Jaff sanoi.

– Mä oon vaan tehnyt musiikkia ja videoita, sanonut gang gang, mä en ikinä ole uhkaillut ketään! Mulla ei ole mitään teitä vastaan, koska te ette ole tehneet mulle mitään pahaa. Toivon että poliisi ja syyttäjä lopettavat mun mustamaalaamiseni, kiitos!

Kiistää etukäteistiedon ampumisesta

Jaff kertoi, että jos olisi tiennyt espoolaisjengin aikeista vuosi sitten elokuussa, hän ei koskaan olisi mennyt tapaamaan espoolaisjengiläistä Vantaan Leinelään.

Syyttäjän mukaan helsinkiläinen katujengi ja espoolainen katujengi ottivat yhteen Vantaan Leinelässä vuosi sitten elokuun alussa. Jengien välinen öinen välienselvittely tapahtui ampuma-aseilla.

Laukaukset osuivat muiden muassa taustalla olleeseen päiväkotirakennukseen. Viranomaisten mukaan sivulliset eivät joutuneet vaaraan tilanteessa.

Helsinkiläiseen katujengiin kytkeytyvä mies loukkaantui ampumisessa vakavasti. Häneen osui pistoolin luoti, joka tunkeutui olkavarren läpi keuhkoon.

Mies jätettiin hengenvaarallisesti haavoittuneena Peijaksen sairaalan päivystyksen eteen saman yön aikana.

Lue myös:

    Uusimmat