Ministeri Juuson kritiikin vertaaminen koulukiusaamiseen ei mene Pöllöraadilta läpi: "Karmea munaus"

Pöllöraati: Ministeri Juuson kuumat paikat 10:31
Katso Pöllöraati: Pelaako ministeri Juuso kaksilla korteilla?

Pöllöraati antoi kovaa kritiikkiä ministeri Juusolle, jonka haparointi on aiheuttanut kuohuntaa tällä viikolla.

Eduskunta äänestää perjantaina sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps.) luottamuksesta, koska oppositio katsoo, ettei hän ole tehtäviensä tasalla.

– Aiheesta ainakin kysytään, sanoo Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Viime viikonloppuna Juuso kertoi Helsingin Sanomissa kehysriihessä päätetyn sadan miljoonan euron leikkauksen sosiaalihuoltoon tulleen hänelle yllätyksenä.

Juuson tietämättömyyttä oman vastuualueensa leikkauksista on pidetty kyseenalaisina. Lisäksi Juuson kommentit käypä hoito -suositusten muuttamisesta herättivät ihmetystä, sillä suosituksia tekevät lääketieteen ammattilaiset, eivätkä poliitikot.

PS puolustautuu

Kritiikkiä on esitetty oppositiota ja hyvinvointialueita myöten. Juuson puolue perussuomalaiset on puolestaan kutsunut ministeriinsä kohdistuvaa kritiikkiä koulukiusaamiseksi.

– Höpsis! toteaa Haapala koulukiusaamispuheisiin.

– Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on päällikkövirasto, ja siellä pitää olla tiedossa [nämä asiat] – varsinkin kun näin isoista asioista on kysymys. Joko hän ei tiennyt tai sitten hän näyttelee tietämätöntä, ihan miten vain, mutta kouluarvosanalla tämä suoritus on välttävä.

Myös politiikan toimittaja Linda Pelkonen Ylen Politiikkaradiosta pitää kritiikkiä täysin perusteltuna.

– Hän vaikuttaa ainakin haastattelujen perusteella olleen aika pihalla [sosiaalihuollon leikkauksista]. Lisäksi hän ilmoitti, että käypä hoito -suosituksia tulisi muuttaa. Ymmärtääkö hän edes, mikä on käypä hoito -suositus?

– Mielestäni tämä oli kyllä aika karmea munaus.

Juuso on ensikertalaisministeri, jolla on hyvin vaativa salkku, sanoo MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen.

– Tuleekohan ministeriöstä tarpeeksi tukea? Täytyy muistaa, että meidän STM on tällainen "how to spend it" -ministeriö, joka viime vaalikaudella käytännössä hallitsi Suomea ja rahaa jaettiin niin, että osasyy kurjuuteemme on siinä, Ahtiainen pohtii.

Pelaako Juuso kaksilla korteilla? Katso Pöllöraadin keskustelu videolta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat