Tasoitus viimeisellä minuutilla – SM-liigafinaalissa kiistanalainen käänne Levtchi-show'n jälkeen

Pelicans kyseenalaisesti tasoihin: Lars Bryggmanin maila Christian Heljangon jaloissa, Aleks Haatanen osuu 4:48
Katso: Tappara-vahti Christian Heljanko kaatui mailaosuman jälkeen – Pelicansin tasoitus viimeisellä minuutilla hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Tappara oli lähellä jo varsinaisen peliajan voittoa, mutta Pelicans puristi viimeisellä minuutilla tasoihin jääkiekon SM-liigan neljännessä loppuottelussa. 3–3-tasoitus hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Pelicans lähti kolmanteen erään 2–0-johdossa, mutta sitten astui esiin kritisoitu Tappara-kultakypärä Anton Levtchi. Kuuden ottelun pisteettömässä putkessa ollut ja kritiikkiä vaisuista otteista saanut virtuoosi latoi tamperelaisvieraille kolme maalia putkeen.

Levtchin ensimmäinen ja kolmas osuma syntyivät tasavoimin, keskimmäinen osuma ylivoimalla. Otto Somppi ja Veli-Matti Savinainen olivat alustamassa kumpaakin Levtchin tasavoimaosumaa, joista varsinkin ensimmäinen oli todella näyttävä (katso Levtchin hattutemppu alta).

Anton Levtchi iski hattutempun yhteen erään 1:29
Näin Anton Levtchi teki hattutempun – katso Tappara-virtuoosin maalit tästä.

Pelicans haki varsinaisen peliajan lopussa tasoitusta ilman maalivahtia. Tavoitteessaan se lopulta myös, kiistanalaisesti, onnistui. Aleks Haatanen nosti kiekon yläkulmaan 40 sekuntia ennen summerin soimista.

Maalia mentiin tarkastelemaan, kun Pelicansin Lars Bryggmanin maila osui maalivahdin alueella Christian Heljankoon ja Tappara-vahti kaatui.

Osuma kuitenkin hyväksyttiin. Maali oli ottelun avausosumankin iskeneelle Haataselle matsin toinen.

Katso Pelicansin viimeisen minuutin tasoitus ylälaidan videolta.

Edessä on ensimmäinen jatkoerä. Tappara johtaa finaalisarjaa ennen tätä ottelua voitoin 2–1.