Poliisi puuttui voimakkaasti katujengin toimintaan Turussa – ensimmäiset tuomiot luettu

Helsingin poliisi aloitti katujengien rikollisuuteen keskittyvän ryhmän –"Meidän pitää ottaa tämä ilmiö haltuun alkutekijöissään" 6:40
Mitä katujengit ovat ja keitä niihin kuuluu? Millaisia vinkkejä poliisi on saanut ulkomailta ilmiön kitkemiseksi? Katso haastattelu videolta.

Lounais-Suomen poliisi kertoo puuttuneensa suunnitelmallisesti ja voimakkaasti katujengin toimintaan syksyn aikana. Turun seudulla toimivalle ryhmälle on jo luettu ensimmäiset rikostuomiot.

Poliisi kertoo tiedotteessaan kyseessä olevan ryhmä, joka ei ole tiukasti järjestäytynyt, mutta jolla on nimi ja tunnus sekä selvä ryhmäidentiteetti. Poliisin mukaan ryhmä leimautuu tiettyyn alueeseen Turun seudulla.

– Muun muassa näiden tunnusomaisten seikkojen perusteella ryhmän voidaan katsoa täyttävän poliisin määrittelemän katujengimääritelmän, kertoo rikosylikomisario Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi kertoo, että ryhmän tutkintaan ja torjuntatyöhön on osallistunut useita Lounais-Suomen poliisin eri yksiköitä. 

Ryhmän toiminnasta on jo jaettu ensimmäiset tuomiot marraskuun lopulla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, ja uusia syytteitä on käsitelty joulukuun alkupuolella.

"Poliisin toimet ovat rauhoittaneet tilannetta"

Poliisin mukaan kyseessä olevaan jengitoimintaan liittyvät nuoret ovat enimmäkseen toisen polven maahanmuuttajia.

Poliisi on ollut yhteydessä jengiin lukeutuvien nuorten perheisiin. Tilanne on poliisin mukaan tullut monille perheille yllätyksenä.

– Tietojemme mukaan poliisin toimet ovat rauhoittaneet tilannetta, eikä nyt selvitettyjen rikosten lisäksi poliisin tietoon ole tullut uusia rikoksia, jotka liittyisivät katujengi-ilmiöön, Kainonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat