MTV:n tiedot: Kansanedustaja Vornanen pidätetty – epäillään törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä

Perussuomalaisten kansanedustaja on ollut osallisena yöllisessä välikohtauksessa Helsingissä, kertoo puoluesihteeri Harri Vuorenpää X:ssä. Puheenjohtaja Riikka Purra pitää tilannetta vakavana. 

Ensimmäisen kauden kansanedustajaa Timo Vornasta epäillään ammuskelusta Helsingin yössä. MTV:n tietojen mukaan rikosnimikkeet ovat törkeän pahoinpitelyn yritys ja ampuma-aserikos.

Asiasta ensin uutisoineen Seiskan mukaan tilanne lähti perjantainvastaisena yönä, kun kaksi kansanedustajaa vietti iltaa Bar Ihkussa Helsingissä.

Seiskan lähteiden mukaan toinen kansanedustaja oli ampunut aseella Helsingin keskustassa, kun kaksikko oli jo poistunut yökerhosta.

MTV Uutisten tietojen mukaan Vornanen otettiin kiinni torstain ja perjantain välisenä yönä neljän aikaan ja hän on nyt pidätettynä.

MTV Uutisten tietojen mukaan pääministeriä informoitiin seuraavana aamupäivänä eli perjantaina siitä, että perussuomalaisten kansanedustaja oli ollut mukana yöllisessä välikohtauksessa Helsingissä.

Kansanedustaja Sanna Antikainen (ps) kertoo viestipalvelu X:ssä olleensa paikalla, kun välikohtaus tapahtui.

Olin paikalla eilen ja näin osan välikohtauksesta sivullisena. Ymmärrän hyvin, että tiedontarve on valtava, mutta se on sitä suurempi vielä poliisin osalta, joka tekee tutkinnan kuullen kaikkien silminnäkijöiden havainnot ja lopulta tiedottaa kokonaisuudesta, Antikainen kirjoittaa.

"Tapahtumien kulku epäselvä"

Harri Vuorenpää kertoo X:ssä, että puolueen saaman tiedon mukaan puolueen kansanedustaja on ollut osallisena Helsingissä tapahtuneessa välikohtauksessa.

– Tapahtumien kulku on tällä hetkellä epäselvä. Poliisi selvittää tapahtunutta ja odotamme lisätietoja. Tiedotamme heti, kun tiedämme enemmän, Vuorenpää kirjottaa.

Purra: Tilanne vakava

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoo STT:lle olevansa hyvin järkyttynyt Seiskan tiedoista.

Purra kertoo, ettei ole ollut yhteydessä Vornaseen itseensä, vaan on saanut tietonsa poliisilta.

Purran mukaan tilanne on hyvin poikkeuksellinen.

– Olen tietenkin luonnollisesti hyvin järkyttynyt tästä tilanteesta, joka on aivan poikkeuksellinen. Odotan itsekin lisätietoa.

Purra ei vielä ryhdy arvioimaan millaisiin seurauksiin tapaus voisi johtaa.

– Minulla on hyvin vajavaiset tiedot siitä tällä hetkellä. Toivon, että poliisi saa tutkinnan valmiiksi mahdollisimman pian. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa mitään yksityiskohtaista, mutta luonnollisesti tilanne on hyvin vakava. Silloin sillä on myös vakavat seuraukset.

STT ei tavoittanut perussuomalaisten ryhmänjohtajaa Jani Mäkelää, joka on avustajansa mukaan palaamassa Japanin-matkalta varhain lauantaiaamuna. Mäkelä kuitenkin kommentoi asiaa viestipalvelu X:ssä. Mäkelän mukaan puoluetoveri Timo Vornasen rikosepäilyt ovat "vakavia ja poikkeuksellisia".

Sisäministeri Mari Rantanen (ps) kommentoi X:ssä tapausta lyhyesti.

Tiedot ovat vakavia ja järkyttäviä. Poliisi tutkii mitä on tapahtunut ja toivottavasti saamme pian lisätietoa asiasta.

Vuorenpää: ei tarkkaa tietoa tapahtumista

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoi STT:lle perjantaina, että tiedot tapahtumien kulusta ovat vähäisiä. Hän ei osannut kommentoida esimerkiksi sitä, loukkaantuiko tilanteessa mahdollisesti joku.

–  Valitettavasti meillä ei ole tarkkaa tietoa, mitä on tapahtunut. Olemme viranomaistiedotuksen varassa tässä asiassa, Vuorenpää sanoi.

Puolue seuraa Vuorenpään mukaan tilannetta ja odottaa, että viranomaiset selvittävät asiaa.

STT ei perjantaina tavoittanut Helsingin poliisin tutkinnanjohtajaa Jukka Larkiota.

Riikka Purra ei vielä perjantaina ryhtynyt arvioimaan millaisiin seurauksiin tapaus voisi johtaa.

–  Minulla on hyvin vajavaiset tiedot siitä tällä hetkellä. Toivon, että poliisi saa tutkinnan valmiiksi mahdollisimman pian. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa mitään yksityiskohtaista, mutta luonnollisesti tilanne on hyvin vakava. Silloin sillä on myös vakavat seuraukset.

Seiskan mukaan tapahtumapaikalla olisi ollut mukana myös toinen kansanedustaja. Purra kertoi, ettei hänellä ole tietoa seurueen koostumuksesta.

–  Olen ymmärtänyt, että Timo Vornasella oli seurueessa ihmisiä, jotka olivat perussuomalaisia, mutta varmaa tietoa minulla ei ole paikallaolijoista, joten en lähde sen enempää spekuloimaan, sanoi puoluesihteeri Vuorenpää perjantaina.

Siviiliammatiltaan poliisi

Vornanen on 54-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Joensuusta. Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi Itä-Suomen poliisilaitoksella ja virkanimikkeeltään vanhempi konstaapeli.

Vornanen valittiin kansanedustajaksi viime vuoden eduskuntavaaleissa 6  474 äänellä Savo-Karjalan vaalipiiristä. Vornanen kuuluu tällä hetkellä eduskunnan valtiovarainvaliokuntaan sekä tiedusteluvalvontavaliokuntaan. Hän on varajäsenenä eduskunnan hallintovaliokunnassa. Lisäksi hän on Yleisradion hallintoneuvoston jäsen. Kansanedustajan toimen lisäksi hän on myös Joensuun kaupunginvaltuuston jäsen.

Vornanen kertoo kotisivuillaan työskennelleensä poliisina vuodesta 1993 lähtien. Suurimman osan urastaan hän kertoo työskennelleensä poliisin operatiivisissa kenttätehtävissä järjestysosastossa. 

Hän on uransa aikana toiminut esimerkiksi poliisiorganisaation työturvallisuuskouluttajana sekä kenttäjohtotehtävissä poliisin operatiivisessa kenttätoiminnassa.

Uutista päivitetty 21.40  MTV:n tiedoilla rikosnimikkeistä. Lisätty myös tieto, että Vornanen on edelleen poliisin hallussa.

Lisätty Jani Mäkelän kommentit viestipalvelu X.ssä 27.4.2024 kello 9.09.

Lue myös:

    Uusimmat