Neljä helppoa kotikonstia lohkeilevien kantapäiden hoitoon

Vanhemmiten kantapäät lohkeilevat helpommin, kun ihon alla oleva rasvakerros ohenee. Tämä johtaakin helposti kovettumiin.

Kantapäistä voi tulla hoitamatta jatkuva riesa. Syvät halkeamat voivat myös tulehtua tai niihin voi tarttua erilaisia sieni-infektioita. Prevention.com listasi neljä helppoa konstia kantapäiden hoitamiseen kotona.

1. Kuori kantapäät oikeaoppisesti

Liian kovasti ei kantapäitä kannata raspata. Vaikka poistaisit päälimäisen kerroksen, lohkeamat eivät katoa.

Anna jalkojen liota rauhassa vedessä ennen raspaamista. Hohkakivi tai sähköinen jalkaraspi on hyvä väline kantapäiden hoitamiseen. Älä paina tai hinkkaa edestakaisin, vaan etene rauhallisesti yhdensuuntaisesti. Tarkoituksena on poistaa vain päällimmäinen kuollut iho. Toista käsittely vähintään kerran viikossa ja enintään kerran päivässä.

2. Kosteuta kantapäitä

Raspaamisen jälkeen kantapäät kannattaa rasvata hyvin. Älä kuitenkaan käytä ohutta voidetta, vaan valitse rasvaisempi vaihtoehto. Kannattaa valita tuote, joka sisältää maitohappoa, salisyylihappoa tai virtsahappoa, jotka auttavat pehmentämään kovia alueita.

Levitä rasvaa muutaman kerran päivässä riippumatta siitä, oletko raspannut kantapäät vai et.

3. Ota sukat avuksi

Maksimoi pehmentävän rasvan vaikutus käyttämällä koville kantapäille erikseen valmistettuja sukkia. Voit myös peittää ennen nukkumaanmenoa rasvatut kantapäät tuorekelmulla ja pukea päälle tavalliset sukat.

4. Käytä oikeanlaisia kenkiä

Käytä kenkiä, jotka tukevat kantapäitä. Esimerkiksi varvastossuissa tai muissa takaa auki olevissa kengissä kantapäät joutuvat koville. Avonaisissa kengissä halkeamiin kerääntyy myös usein haitallisia bakteereja.

Riesana vaivaisenluut

Millaisia ongelmia vaivaisenluut aiheuttava? Studio55.fi-lähetyksessä vieraana jalkaterapeutti Hannu Mattila.

24:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja