Näetkö sinä tässä jotain rietasta? Iisalmi uudisti logonsa – myös kaupungin seurakunnan logo tirskahduttaa: "Iisalmessa maistuu rakkaus"

Iisalmi julkaisi eilen uuden ilmeensä ja logonsa 130-vuotisjuhlan kunniaksi.

Sinisävyinen logo otettiin sosiaalisessa mediassa iloiten vastaan, sillä monet löysivät sen vasemmalta puolelta seksuaalista aktiviteettia.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

MTV Uutiset soitti Iisalmen markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koskelle, joka olikin jo ehtinyt tutustua logon aiheuttamiin reaktioihin.

– Olen avannut Twitterin ja meille on tullut ihmisiltä viestejä. Siellä on selvästi ollut pilkettä silmäkulmassa uutta logoa katsoessa, Koski sanoo.

Mitä puun vasemmalla puolella sitten Iisalmen viestintäsuunnittelijan mukaan tapahtuu?

– Siinähän on Sven Tuuva, Vänrikki Stoolin tarnoista tuttu. Sven katselee historiaan. Tarinoiden aikaan hän kantoi asetta, mutta näin 2020-luvulla pyssyä ei enää tarvita. Hän nojaa rennosti Iisalmen vahvaan peruspilariin ja katsoo menneiden sukupolvien työtä tyytyväisenä ja arvostaen, Koski toteaa.

– Svenin jalan muoto kuvastaa myös juuria. Oikealta taas löytyy tulevaisuutta ja uutta kasvua. Siellä versoo Iisalmen ihmeitä eli lehtiä, Koski jatkaa.

Sven Tuuva on J. L. Runebergin kirjoittamien Vänrikki Stoolin tarinoiden runossa esiintyvä sotilas, joka osallistui Suomen sotaan (1808–1809). Tuuva kuolee sankarillisesti taistelussa, jonka on tulkittu kuvaavan Koljonvirran taistelua. Koljovirta sijaitsee Iisalmessa.

"Iisalmessa maistuu rakkaus"

Laura Koskelle logosta tehdyt seksuaalisävytteiset tulkinnat tulivat yllätyksenä. 

– Eivät ne käyneet millään lailla mielessä. Ihan suoraan voin sanoa, että kun sain ensimmäiset asiaa koskevat viestit, niin aika kauan piti logoa tihrustaa, että sain kiinni vihjailuista, Koski myöntää.

– Hauskaa sinänsä, että itse kirjoittelen tässä parhaillaan tiedotetta otsikolla "Iisalmessa maistuu rakkaus" – ehkä siitäkin voisi sitten joku pilkesilmäinen kehitellä jotain, vaikka se liittyykin puhtaasti elämykselliseen ravintolatarjontaamme, Koski jatkaa.

Myös Iisalmen kirkon logo on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa hilpeyttä, mutta se on ollut käytössä jo pidemmän aikaa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Iisalmeen on nyt jostakin syystä syntynyt tällaisia logoja, joita ihmiset ovat tulkinneet monella tavalla. Taivaan pilvistäkin nähdään yhtä sun toista kun katsanto oikein asetellaan. Taide voi herättää erilaisia tulkintoja ja kertoa jotain taiteen tulkitsijastakin, Koski arvelee.


Lue myös:

    Uusimmat