Myös kiinteistöasiat siirtyvät verkkoon vuonna 2013

Maanmittauslaitos avaa Kiinteistökaupan verkkopalvelun syksyllä 2013. Siellä kiinteistönomistaja voi hoitaa kiinteistöään koskevia asioita helposti ja turvallisesti.

Haluatko pysyä ajan tasalla asuntomaailman uutisista? Käy tykkäämässä Jokakodista Facebookissa!

Kiinteistökauppaa tekevät tunnistautuvat palveluun ja allekirjoittavat asiakirjat pankkitunnusten avulla. Palvelu tarjoaa valmiita malleja esimerkiksi kauppakirjan laadintaan, ja kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen lainhuuto lähtee automaattisesti vireille. Sitä ei tarvitse enää erikseen hakea maanmittaustoimistosta. Myöskään kaupanvahvistajaa ei silloin tarvita.

– Kiinteistökaupan verkkopalvelu helpottaa ja nopeuttaa kiinteistöasioiden hoitoa. Palvelu on suunnattu kiinteistöjen omistajille, myyjille ja ostajille sekä kiinteistönvälittäjien ja pankkien käyttöön, sanoo johtaja Timo Tuhkanen Maanmittauslaitoksesta.

Palvelu hyödyttää koko kiinteistökauppaprosessia

– Palvelusta tehdään helppokäyttöinen ja se opastaa käyttäjää kädestä pitäen. Kun kaikki kaupanteon osapuolet tulevat mukaan palveluun, tiedot siirtyvät sähköisesti reaaliajassa pankeille, kiinteistönvälittäjille, myyjille ja ostajille sekä rekistereihin., kertoo hankepäällikkö Jorma Turunen.

Maanmittauslaitos on tehnyt hankkeen alusta alkaen tiivistä yhteistyötä Kiinteistönvälitysalan keskusliiton, Suomen kiinteistönvälittäjäliiton ja Finanssialan keskusliiton kanssa.

– Kiinteistökaupan verkkopalvelu mahdollistaa myös organisaatioiden ja yhteisöjen integroitumisen verkkopalveluun. Integraatio mahdollistaa organisaatioiden olemassa olevien järjestelmien ominaisuuksien hyödyntämisen, Tuhkanen sanoo.

Kiinteistökaupan verkkopalvelussa voi:

- valtuuttaa toisen toimimaan puolestaan
- tehdä kaupan esisopimuksen
- laatia kauppa- tai lahjakirjan
- tehdä kiinnityshakemukset
- tehdä sähköisten panttikirjojen siirtohakemuksia ja
- tehdä kirjallisen panttikirjan haltijanmuutosilmoituksen.

MTV3 / Deski

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja