Mykistävän debyytin pelannut KalPa-sankari erikoisessa tilanteessa – "En tiedä, missä huomennakaan olen"

1:09
Juuso Könönen vie KalPan 1-0-johtoon Nokia Arenassa.

Torstain SM-liiga-kierroksen ehdoton tähti oli KalPan paidassa ensimmäisen ottelunsa pelannut maalivahti Eetu Randelin. Mestiksen IPK:sta lainattu Randelin nollasi Tampereen Nokia Arenassa Ilveksen tähdet 32 torjunnallaan. Juuso Könösen avauserän osuma riitti kuopiolaisille voittoon.

Randelinilla oli ennen torstaita vyöllään seitsemän esiintymistä Liigassa. Edellisen kerran 21-vuotias maalivahti torjui kiekkoja Liiga-tasolla kaudella 2020–2021 kasvattajaseuransa Jukurien maalilla.

Ei ihme, että viime kaudella Mestistä SaPKossa ja tällä kaudella IPK:ssa pelanneen nuorukaisen hymy oli herkässä ottelun jälkeen.

– Pitkästä aikaa pääsi Liiga-peliä pelaamaan ja vielä tänne Tampereelle Nokia Arenalle. Ei voisi parempaa paikkaa olla pelata ensimmäinen peli Liigassa tälle kaudelle. Ja KalPan mukana vielä ensimmäinen peli. Erittäin tyytyväinen olen.

Randelin sai tietää olevansa torstaina maalilla joukkueen siirtyessä keskiviikkoiltana Hämeenlinnasta Tampereelle. Tilanne ei kuitenkaan näyttänyt jännittävän lainkaan nuorta maalivahtia. Siinä määrin rauhallisesti mies maalilla esiintyi.

– Eilen tultiin Hämeenlinnasta ja vietiin kamat hallille, siinä päävalmentaja sanoi, että olet pelivuorossa, Randelin kertasi.

– Olen tyyliltäni maalilla sellainen, että pyrin olemaan rauhallinen ja rauhoittamaan sillä joukkueenkin peliä, etten hätiköi siellä.

Randelin pystyi heti erittelemään eroja Mestiksen ja Liigan välillä. Lopulta kuitenkin kyse on samasta pelistä.

– Liigassa totta kai on kovampi vauhti ja kovempaa tulevat pelaajat maalille. Kun tekee virheen, siitä Liigassa rankaistaan heti. Pieniä eroja, mutta samaa jääkiekkoa.

Päävalmentaja hämmästeli

Randelin hankittiin KalPaan lainasopimuksella tshekkivahti Matej Machovskyn vaihdettua yllättäen maisemaa. Päävalmentaja Tommi Miettinen yltyi ylisanoihin kerratessaan Randelinin esitystä.

– Uskomaton suoritus. En ollut nähnyt hänen pelaavan yhtään kertaa Liiga-tasolla. Ei voi kuin hämmästellä, että miten uskomattoman hienon pelin pystyi pelaamaan ja otti todella pahoja tilanteita. Useita gamesavereita, Miettinen ylisti.

Päävalmentajan mukaan kuopiolaisilla on käynnissä uuden maalivahdin etsiminen Machovskyn lähdettyä.

– Ei ole vielä onnistuttu löytämään. Päätettiin antaa Juhalle (Juha Jatkola) huili ja Kakelle mahdollisuus.

Randelinin huippusuorituksesta huolimatta Miettinen korosti tämän olevan IPK:n sopimuspelaaja, eikä esimerkiksi loppukauden laina KalPaan ole tällä hetkellä todennäköinen.

Randelin itse kertoi elävänsä sopimustilanteensa kanssa tällä hetkellä päivän kerrallaan.

– En tiedä, missä huomennakaan olen. Se varmaan selviää tässä kohtapuoliin, Randelin totesi.

– Olen nauttinut olla KalPan mukana. Kova halu on jatkaa.

Ainakin näytöt olivat kohdillaan?

– Kieltämättä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja