Myanmarin syrjäytetylle johtajalle Suu Kyille uusia syytteitä: "Mitä tahansa voi tapahtua tässä maassa tänä aikana"

Katso, miten mielenosoittajat ja poliisi ottavat yhteen Myanmarissa –"Jatkamme, kunnes armeija on häädetty" 2:08
Näin poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen helmikuun puolivälissä.

Asianajaja ei päässyt tapaamaan syrjäytettyä johtajaa, kummasteli uusia syytteitä: "Mitä tahansa voi tapahtua tässä maassa tänä aikana".

Myanmarin syrjäytettyä johtajaa Aung San Suu Kyitä vastaan on nostettu kaksi uutta syytettä. Syytteet koskevat viestintälakien rikkomista ja levottomuuksien lietsomista, kertoo Suu Kyin asianajaja.

– Emme pysty varmasti sanomaan, kuinka monta muuta syytettä Suu Kyi vielä saa. Mitä tahansa voi tapahtua tässä maassa tänä aikana, sanoi asianajaja Khin Maung Zaw.

Jo aikaisemmin Suu Kyitä on syytetty muun muassa luvattomien radiopuhelimien hallussapidosta ja koronavirussääntöjen rikkomisesta.

Suu Kyin oikeudenkäynti alkoi maanantaina valmistelevalla istunnolla. Sen on määrä jatkua kahden viikon kuluttua.

Myös syrjäytettyä presidenttiä Win Myintiä syytetään levottomuuksien lietsomisesta ja koronavirussääntöjen rikkomisesta.

Armeija kaappasi vallan helmikuun alussa ja vangitsi Suu Kyin sekä muuta maan poliittista johtoa. Suu Kyi on ollut kaappauksesta lähtien kotiarestissa.

Verinen viikonloppu

Myanmarissa on ollut helmikuun ajan mittavia mielenosoituksia, joita poliisi ja sotilaat ovat hajottaneet väkivaltaisesti. Sotilasjuntan turvallisuusjoukkojen otteet ovat koventuneet jatkuvasti, ja samaa kehitystä oli nähtävissä myös menneenä viikonloppuna.

YK:n ihmisoikeusasioiden korkean edustajan toimisto (OHCHR) kertoi sunnuntaina, että mielenosoituksissa oli sunnuntaina kuollut ainakin 18 ihmistä ja haavoittunut 30.

Poliisin ja sotilaiden kerrottiin ampuneen kovilla panoksilla rauhanomaisia mielenosoittajia kohti useissa kaupungeissa.

Riippumattomien kansalaisjärjestöjen mukaan Myanmarin protesteissa on kuollut kolmisenkymmentä ihmistä ja toista tuhatta on otettu kiinni sotilasvallankaappauksen jälkeen.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 1.3.2021 klo 14.24.

Lue myös:

    Uusimmat