Muuta näitä ajatusmalleja – nauti elämästä tässä ja nyt

Monet ihmiset luopuvat unelmistaan ja suunnitelmistaan liian helposti tai liian aikaisin. Älä sinä luovuta, vaan saavuta tavoitteesi. Tässä muutamia ajatusmalleja, jotka estävät sinua elämästä hetkessä, ja pilaavat suunnitelmasi etukäteen.

Unelmasi ja suunnitelmasi voivat toteutua, jos et anna ihan vielä periksi. Älä tyydy. Kun ihmiset luopuvat unelmistaan, he alkavat pikkuhiljaa uskomaan, etteivät he voi vaikuttaa ja muuttaa elämäänsä kuten itse haluavat.

Suunnitelmasi kyllä onnistuvat, kun vain uskallat mennä pois omalta mukavuusalueelta, ja vaadit itseltäsi hieman enemmän.

En ole koskaan tarpeeksi hyvä

Kun sanot itsellesi, ettet ole tarpeeksi hyvä, olet tavoittelemassa täydellisyyttä, jota ei edes ole olemassa. Jos et anna itsellesi ensin mahdollisuutta kokeilla, et ole koskaan tarpeeksi hyvä.

Älä pyri täydellisyyteen, pyri keräämään kokemuksia. Ryhdy siis hommiin. Tee virheitä, kerää itsesi niiden jälkeen, ja kasva. Pysy liikkeessä, äläkä luovuta ihan vielä.

En ole yhtä hyvä kuin hän

Mitä ikinä suunnittelet tekeväsi tai olet tekemässä, voit aina katsoa muita, jotka ovat samanlaisissa asioissa paljon pidemmällä, ja verrata omia tuloksiasi heidän tuloksiin. Et pysty näkemään heidän koko taisteluaan, heidän tekemiään virheitä ja heidän kehittymistään matkan varrella. Lähesty näitä ihmisiä, ja kysy, mitä on vaatinut, että he ovat saavuttaneet sen pisteen, missä he nyt ovat. Saatat olla yllättynyt vastauksista.

Vertaamalla itseäsi toisiin tunnet itsesi vain riittämättömäksi, kyvyttömäksi ja ​​lannistuneeksi. Sen sijaan, että vertaisit itseäsi muihin, mieti sen sijaan sitä, missä olet tänään verrattuna eiliseen. Keskity siis omaan kehitykseesi, äläkä tuijota heitä, jotka ovat jo huipulla.

Minulla ei vain ole aikaa

Kaikki tuntevat jonkun, joka vain tuntuu saavan paljon enemmän aikaan kuin muut ihmiset. Saatat kysyä itseltäsi: Miten tämä ihminen onnistuu?

Vastaus kysymykseesi: Hän ovat ymmärtänyt, mikä hänelle on tärkeää, ja keskittyy siihen. Selvitä, mikä sinulle on tärkeää. Karsi elämästäsi ne asiat, jotka eivät ole tärkeitä. Sitten vain ryhdyt hommiin. Meillä kaikilla on yhtä paljon tunteja vuorokaudessa, ainoa ero on siinä, miten käytämme tämän ajan hyväksi.

Odotan hyväksyntää

Jos aina odotat sitä, että muut osoittavat hyväksyväsi tavoitteesi, vie paljon aikaa, ennen kuin saat aikaan tavoittelemasi asiat. Muiden hyväksyntä osoittaa sinulle, että olet oikealla polulla. Saattaa olla, etten kuitenkaan koskaan saa tätä hyväksyntää. Oikeastaan et edes tarvitse sitä.

Et halua tuottaa pettymystä, joten olet jumissa samassa tilanteessa pitkän aikaa. Et oikeasti tarvitse muiden hyväksyntää siirtyäksesi unelmiesi alalle, et tarvitse kenenkään lupaa aloittaaksesi uuden projektin. Mene vain eteenpäin, kokeile, ala toimia. Tarvitset luvan pelkästään itseltäsi.

Odotan oikeaa hetkeä

Siirrät kaiken huomiseen, koska vielä ei ole "oikea" aika. Unohda tämä! Nyt on juuri oikea aika.

Jos vain siirrät asiaa tulevaisuuteen, et luultavasti koskaan ole omasta mielestäsi tarpeeksi valmis tekemään muutosta. Olet aina tilanteessa, jossa haluat tehdä vielä muutaman korjauksen, saada lisää kokemusta, oppia vielä muutamia taitoja. Tai sitten odotat taloutesi parantamista. Jos elät elämääsi näin, oikea aika ei saavu koskaan. 

Luultavasti epäonnistun, joten miksi vaivautua!

Kun et yritä, et myöskään saavuta mitään hyvää. Se, että lakkaat yrittämästä, on elämäsi ainoa todellinen epäonnistuminen. Kun sinulla on tavoite elämässäsi, pienet epäonnistumiset ovat parhaita liittolaisia tavoitteiden saavuttamisessa. Tämä johtuu siitä, että opit parhaiten epäonnistumisten kautta. Älä siis pelkää laittaa itseäsi likoon. 

Älä lamaannu pelon vuoksi, vaan aloita jo tänään sen, mitä olet suunnitellut, mistä olet haaveillut, mitä olet kuvitellut. Jos haluat perustaa yrityksen, ota tänään ensimmäinen askel kohti tavoitettasi. Jos haluat vaihtaa työpaikkaasi, tee asialle jo tänään jotakin.

En ole tarpeeksi lahjakas

"Jos minulla olisi tähän lahjoja, tämä olisi paljon helpompaa. Ei minusta ole tähän." Kun aloitat uuden projektin, törmäät usein alussa jyrkkään ylämäkeen, jonka ylittäminen on yhtä taistelua. Älä luule, että mäen jyrkkyys johtuu puutteellisista taidoistasi. 

Kaikki mitä teet, muuttuu helpommaksi harjoittelun myötä. Lahjakkuuden sijasta sinnikkyys on avain menestykseen. Jatka hommia, ja jonakin päivänä löydät itsesi vuoren huipulta.

Lue myös:

    Uusimmat