Mustikkamuffinit

Kesä etenee ja mustikat kypsyvät jo. Tässä on ohje helppotekoisille, herkullisille muffineille. Saat vaihtelua ohjeeseen vaihtamalla kerman kookoskermaan, jolloin ohje on laktoositon, jos myös margariini / voi on laktoositonta.

Mustikkamuffinit

noin 20 kpl

  • 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl mustikoita
  • 1 dl kermaa tai kookoskermaa
  • 1 dl pullomargariinia, laktoositonta voita tai margariinia, 100 g
  • 2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia. Sulata ja jäähdytä rasva ensin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Vinkki: Onnistuu myös muilla marjoilla, esim.vadelmilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat