Murtovarkaat tunkeutuivat 80-vuotiaan kotiin ja ryöstivät törkeästi Hartolassa – ikämies onnistui telomaan yhden ryöstäjistä sairaalakuntoon

Asuntomurtojen määrässä selvä piikki 2:05
Asuntomurtojen määrä kasvoi viime vuonna.

Poliisi on avannut Hartolan huomiota saaneen asuntomurron tapahtumia. Tapaus herätti huomiota, koska paikalla oli paitsi paljon poliiseja, myös kaksi ambulanssia. Kaksi henkilöä toimitettiin paikalta sairaalahoitoon.

Poliisista kerrotaan, että käräjäoikeus on nyt vanginnut neljä miestä epäiltynä törkeästä ryöstöstä. Miehet ovat syntyneet vuosina 1997, 1999 ja 2000.

Poliisin tietojen mukaan miehet olivat murtautuneet noin 80-vuotiaan miehen asuntoon, pahoinpidelleet asukasta ja anastaneet tältä omaisuutta.

Vanhus oli kuitenkin puolustautunut niin voimakkaasti, että yksi epäillyistä oli saanut sairaalahoitoa vaativia vammoja. Myös asukas joutui sairaalaan ryöstön seurauksena.

Poliisi ei kommentoi, millaista väkivaltaa teossa käytettiin. Asiaa tutkitaan törkeän ryöstön lisäksi myös muun muassa törkeänä kotirauhan rikkomisena.

Poliisista kerrotaan, että se ei usko tapaukseen liittyvän muita henkilöitä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Kiiskinen kertoo, että esitutkinnan keskiössä ovat teon motiivit ja se, tunsivatko osapuolet toisiaan entuudestaan.

Tiedätkö mitä tehdä asuntomurron sattuessa? MTV Uutiset keräsi ohjeet poliisilta.

Näin toimit jos epäilet asuntomurtoa 0:28

Lue myös:

    Uusimmat