Mainos

Murhaan yllytyksestä epäillyn käytös Facebookissa kummastutti

Metsähaudasta kesäkuussa löytyneen liikemiehen Jari-Pekka Koskelan murhaa alettiin käsitellä tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Alle 50-vuotias helsinkiläisnainen kiisti tiukasti yllyttäneensä poikaansa murhaamaan miesystävänsä. Naisen mukaan surmayön tapahtumat tulivat hänelle yllätyksenä.

Syyttäjän mukaan alle helsinkiläisnainen kuitenkin hyvin tiesi, mitä hänen kotona asunut aikuinen poikansa ja tämän kaveri aikoivat miesystävälle tehdä. Tästä osoittavat useat epäjohdonmukaisuudet naisen käytöksessä.

Nainen oli valittanut pojalleen useasti, miten Koskela kohteli häntä ja hänen alaikäisiä lapsiaan huonosti. Lisäksi Koskelan alkoholinkäyttö oli aiheuttanut koko seitsemän kuukautta kestäneen suhteen ajan ongelmia.

Syyttäjän mukaan Koskelan surmaamiseen oli päädytty äidin ja pojan yhteisen harkinnan jälkeen.

Sitten Facebookiin

Syyttäjän mielestä naisen kylmähermoisuus osoittaa, että hän oli todellisuudessa koko ajan johtavassa roolissa surmatyön suhteen.

Nainen oli muun muassa käyttänyt Facebookia heti Jari-Pekka Koskelan kuoleman jälkeisenä aamuna kello 8.29 ja kello 11.42 pelaten muun muassa korttipeliä muiden henkilöiden kanssa.

Pari päivää myöhemmin hän teki vielä parisuhdetestejä, muun muassa Minkälaisista miehistä kiinnostut.

Syyttäjän mielestä Facebookin käyttö osoittaa, että hän on tiennyt odottaa Koskelan kuolemaa eikä teko siten ole saanut häntä pois tolaltaan.

"Tiesi, mitä tuleman pitää"

Syyttäjän mukaan myös naisen käyttäytyminen surman aikana herättää kysymyksiä.

Poliisikuulusteluissa Koskelan pahoinpitelyyn osallistunut nuori mies kertoo, miten nainen oli noussut ylös sängystä pahoinpitelijöiden saapuessa ja poistunut huoneesta sanomatta tai tekemättä mitään "aivan kuin olisi tiennyt, mitä tuleman pitää."

Pahoinpitelyyn osallistunut mies kertoi poliisikuulusteluissa, miten nainen oli käynyt käynyt huoneen ovella useita kertoja surmateon aikana. Teon jälkeen hän oli käynyt ostamassa kaupasta kloriittia ja pessyt verijäljet pois yhdessä poikansa kanssa.

Verisen surmayön jälkeen nainen istahti vielä normaalisti aamukahville, kertoi asunnossa yöpynyt nuori nainen. Nainen oli toivottanut hänelle hyvät huomenet ja sanonut pojalleen, että siitä pitää päästä eroon tarkoittaen ilmeisesti miesystävänsä ruumista.

Naisen kaksi pientä lasta olivat koko surmayön ajan asunnossa.

Jari-Pekka Koskela surmattiin naisystävän asunnossa 19. helmikuuta. Hän löytyi metsähaudasta Nurmijärveltä kesäkuun alussa. Syyttäjä vaatii naisen pojalle ja tämän kaverille rangaistusta murhasta.

Nainen on syytteessä yllytyksestä murhaan, josta tuomiona on elinkautinen vankeusrangaistus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.