Mainos

Muoti muuttuu – naisten jalat suurenevat!

Naisten keskimääräinen kenkä on suurentunut koon verran viimeisen viiden vuoden aikana. Myös miehet tarvitsevat entistä isompia kenkiä.

Debenhams -tavaratalon tutkimuksen mukaan naiset ostavat aiempaa suurempia kenkiä. Terveysalan ammattilaisten mukaan jalkojen suureneminen on seurausta ylipainoepidemiasta: raskaiden ruokien, kuten pizzan, syöminen teini-iässä stimuloi heidän mukaansa kasvuhormoneja.

Tutkimuksen mukaan vuonna 2009 naisten 43-kokoisten kenkien myynti nousi 23 prosenttia, 39-kokoisten taas 17 prosenttia. Tällä hetkellä Britanniassa 43 on suurin koko, jota naisille pidetään aina kenkäkaupan varastossa. Nyt kauppiaat kuitenkin harkitsevat myös 44-45 -kokoisten jalkineiden varaston säännöllistä täydentämistä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että Leedsiläisillä naisilla on Brittien suurimmat jalat: heitä seuraavat kokotaulukossa Belfast, Lontoo ja Cardiff.

– Suuret, varsinkin korolliset kengät täytyy valmistaa vahvemmiksi, ja niissä täytyy olla vankemmat tukipisteet. Näin ne selviävät suuremmasta rasituksesta ja kulutuksesta, kauppaketjun Ed Watson kommentoi.

– Aiemmin näitä kokoja olisi saanut vain tilauksesta, mutta nykypäivän suurijalkaiset naiset haluavat käyttää varastoistamme löytyviä designerkenkiä mieluummin kuin nukkavieruja erikoiskenkiä.

Brittiläisen jalkojenhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Michael Payntonin mukaan kyse on evoluutiosta: yleisesti ihmiset kasvavat nykyään isommiksi kuin aiemmin. Paytonin mukaan tämä näkyy sekä miehissä että naisissa laihdutuskuureina ja elämäntapamuutoksina.

– Aiemmin miehen 39- tai 40-kokoinen kenkä oli tavanomainen. Nyt koot 43-46 ovat yleisempiä, Paynton selvittää.

MTV3/Helmi

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.