Mainos

Muodokas Egg-tuoli

Tanskalainen Arne Jacobsen suunnitteli Egg-tuolin tasan viisikymmentä vuotta sitten Kööpenhaminan SAS Royal hotelliin. Jacobsen suunnitteli koko hotellin, pienintä yksityiskohtaa myöten. Egg oli syntyessään sensaatio, mutta ei vain hyvässä mielessä. Munan muoto oli ennen näkemätön ja nimi huonekalulle outo. Mutta muoto oli tarkoituksenmukainen, tuolin suojassa istuessaan hotellivieras sai hiukan yksityisyyttä

Tänä päivänä Egg on kuitenkin yksi tunnetuimmista design huonekaluista, jota halutaan ja jossa halutaan istua. Kuuluisuudet kohottavat imagoaan Egg-tuoleilla. Muun muassa Silvio Berlusconi, Bill Clinton, Tina Turner, P Diddy, Brad Pitt ja Ruotsin Kaarle Kustaa ovat ylpeitä Egg-tuolin omistajia.

Mikä tuolista sitten tekee niin erikoisen? Yksinkertainen vastaus on muoto, joka erottuu joukosta. Eikä voi väittää etteikö tuolissa ole hyvä istua! Sitä voi myös kallistaa taaksepäin sivusta olevasta kahvasta. 50-vuotisjuhlan kunniaksi tuolia on valmistettu numeroitu 999 kappaleen erikoiserä suklaanruskealla nahalla ja mokalla verhoiltuna.

Jutun toimitti Hanna Sumari.

Kuvauksen tuoli: Vepsäläinen
www.fritzhansen.com

(T.i.l.a. 6.2.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.