Muodin huipulle -ohjelman ensimmäisen kauden viidennessä jaksossa mentor Jaakko Selin vie suunnittelijat Fazerin suklaatehtaalle. Lisähaastetta kilpailuun tuo kesken tehtävän järjestetty cocktail-tilaisuus, jossa kilpailijat tapaavat muotialan vaikuttajia.
Suunnittelijoiden viidentenä haastetehtävänä on toteuttaa punainen, elegantti, kaunis cocktail-puku, joka kuvastaa pohjolan kaunotarta. Inspiraation lähteenä on uusi, puolukanmakuinen suklaa.
– Hirveältä kuulostaa. Tämä on pahin kosto sitten glamour-tehtävän. En tykkää yhtään tehdä eleganttia, Antti Asplund valitti.
– Minulla tursuaa glamour-asut, coctailit ja iltamenot jo korvista ulos, Mert Otsamo vaikersi.
Vaatteita karkkipaperista?
Käynti fazerilan karkkitehtaalla saa suunnittelijat myös pohtimaan seuraavan asun materiaalia.
– Tehdäänkö tässä nyt seuraavaksi karkkipaperista vaatteita, Antti Putkonen arvuutteli.
Lisähaastetta kilpailuun tuo kesken tehtävän järjestetty cocktail-tilaisuus, jossa kilpailijat tapaavat muotialan vaikuttajia. Yllättäen juhlaväen joukossa on myös vieraileva tuomari, kenkäsuunnittelija Minna Parikka.
– Siinä vaiheessa iski totaalinen paniikkikohtaus, Mert vuodatti.
Cocktail-tilaisuudessa drinkit maistuvat suunnittelijoille, mutta miten sujuu työnteko seuraavana aamuna?
Muodin huipulle 1. kausi uusintana AVAlla keskiviikkoisin ja torstaisin kello 20.