Münchenin yleisö lauloi – kotiyleisön suosikki syöksyi maagisen 100 metrin mestariksi

Saksan Gina Lückenkemper syöksyi naisten 100 metrin Euroopan mestariksi Münchenissä. Voittotaistelusta kolmen naisen välillä muotoutui kutkuttavan tasainen.

Lückenkemper nousi loppua kohden pienoiselta takamatkalta kohti keulaa ja ohitti lopulta Sveitsin Mujinga Kambundjin niukasti loppukurotuksellaan. Lückenkemper menetti maaliin syöksyessään tasapainonsa ja kaatui maaliviivan jälkeen, mutta haavat voittajan käsissä eivät tunnelmaa latistaneet.

Kauden parhaan aikansa kellottanut Lückenkemper ja hopeanainen Kambudji juoksivat kumpikin 10,99, mutta Lückenkemper oli parempi viiden sekunnin tuhannesosan turvin.

Ison-Britannian Daryll Neita juoksi pronssille kärkikaksikkoa sadasosan heikommalla ajalla 11,00. Hänen maannaisensa, tähti Dina Asher-Smith, menetti pelin jalkavaivoihin ja linkkasi loppukilpailun viimeisenä, kahdeksantena maaliin ajalla 16,03.

Münchenin yleisö alkoi maaliintulon jälkeen laulaa suosikilleen Lückenkemperille äänekkäästi. Arvokisavoitto oli aiemmin himmeämpiä mitaleita saavuttaneelle saksalaiselle uran ensimmäinen.

Miesten 100 metrin Euroopan mestaruuden voitti matkan viime vuoden olympiavoittaja, Italian Marcell Jacobs. Hän sivusi kisaennätystä voittoajalla 9,95. Ison-Britannian Zharnel Hughes (9,99) juoksi hopeaa ja maanmies Jeremiah Azu (10,13) pronssia.

Tulosruutu teki selkoa EM-yleisurheilun tiistain tapahtumista.